Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 13: Peter Hoffström

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Peter Hoffström
Ikä: 50
Koulutus: Ravintola-ala
Ammatti: Myyjä
Kotikunta: Turku
Ehdottanut seura/t: FBC Turku ry.

Taustasi salibandyssa: Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?

Luottamustehtävät
6/2020 – nykyinen. FBC Turku ry, hallituksen jäsen
1/2018 – nykyinen. Suomen Salibandyliitto ry, hallituksen jäsen
1/2015 – 12/2017. Suomen Salibandyliitto ry, valtuuston jäsen
6/2014 – 6/2020. FBC Turku ry, puheenjohtaja
6/2013 – 5/2014. FBC Turku ry, hallituksen jäsen
8/1997 – 9/2001. FBC Turku ry, puheenjohtaja
1/2009 – 12/2014. Suomen Salibandyliitto ry, valituslautakunta ja hallituksen jäsen
1/2000 – 12/2008. Suomen Salibandyliitto ry, hallituksen jäsen
1/2006 – 12/2008. Suomen Salibandyliitto ry, sääntövaliokunta, puheenjohtaja
1/2000 – 12/2008. Suomen Salibandyliitto ry, kurinpitovaliokunta, puheenjohtaja

Muut
8/2019 – Nykyinen. FBC Turku Oy, hallituksen jäsen
8/2017 – Nykyinen. Raunistulan Salibandykeskus Oy, hallituksen puheenjohtaja
5/2010 Kansainvälinen Salibandyliitto & Suomen Salibandyliitto, turvallisuusvastaava poikien MM-kisat. Turku & Raisio
6/2001 – 6/2003 Suomen Salibandyliitto ry, naisten maajoukkueen joukkueenjohtaja (MM 3.)
8/1999 – 4/2005 FBC Turku pojat -87, päävalmentaja (2 nuorten SM-hopeaa)
8/1996 – 4/1999 I.K.A SBS miesten joukkue. 5. div -> 3. div., päävalmentaja

Huomionosoitukset
2015. Suomen Salibandyliittto, hopeinen ansiomerkki
2006. FBC Turku ry, kunnianpuheenjohtaja

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
2020. FC Boda (Jalkapallo), puheenjohtaja
Muu henkilökohtainen saavutus
1995. Lidingöloppet 30 km, aika 3 h. 5 min.
1991. Tukholma maraton, aika 4 h. 11 min.
1987. Jalkapalloleiri. Englanti (Brighton)

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Mielestäni lajin pitää kehittyä ja tarvittaessa monimuotoistua harrastajien tarpeiden muuttuessa. Pitäisi olla selkeät polut, joita pitkin lapsesta kykenee halutessaan kasvamaan huippu-urheilijaksi tai liikkumisesta nauttivaksi harrastajaksi. Lajin tulee tarjota houkuttelevia mahdollisuuksia kaikille. Uskon lajin lisäävän hyvinvointia monin eri tavoin ja minulla on polttava halu olla mukana kehittämässä lajia eteenpäin.

Kaiken keskiössä on laadukas seuratoiminta. Olen toiminut urheilun parissa koko elämäni. Roolit ovat vaihtuneet harrastamisesta kilpaurheiluun ja sieltä seuratoimintaan. Kokemusta löytyy myös jalkapallon puolelta. Olen myös toiminut kurinpitoelimissä ja minulle on tärkeää, että päätöksiä tehdään johdonmukaisesti ja selkeästi perustellen. Avoimuus on nykypäivää ja vaikeistakin asioista pitää pystyä keskustelemaan, jokaiseen asiaan löytyy ratkaisu.

Joustavan päivätyön ansiosta minulla on mahdollisuus käyttää aikaa hallitustyöhön, josta löytyy kokemusta jo vuosituhannen alusta ja pienen tauon jälkeen jälleen lähivuosilta. Kuluva vuosi on osoittanut, että asioihin pitää paneutua ja asiat tulee arvioida eri näkökulmista. Hallituksen tärkeimmät tehtävät ovat toiminnan suunnitelmallisen kehittämisen ja riittävien resurssien varmistaminen sekä vuorovaikutuksen lisääminen. Vuorovaikutusta tulee lisätä kaikkiin sidosryhmiin: seurat, harrastajat, taustahenkilöt, tuomarit, kunnat jne.

Tossut jalkaan ja kentälle, tehdään lajistamme entistä parempi yhdessä ja hyvällä vuorovaikutuksella!

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Vuosien saatossa liiton työntekijät ja valiokunnissa, valtuustossa tai hallituksessa työskennelleet ovat tehneet paljon hyviä linjauksia ja päätöksiä. Kehitys viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut huikeaa; pelaajamäärien kasvu, kansainvälinen menestys, tyttösalibandyn kehitys, rohkeat kokeilut (mm. sarjajärjestelmien kehittäminen, Superfinaali).

Hallituksen pitää ylläpitää ns. isoa kuvaa. Tunnistetaan hyvät asiat ja pidetään niistä kiinni. Samaan aikaan määritetään seuraavat toimenpiteet, joilla isoa kuvaa kehitetään haluttuun suuntaan. Askel askeleelta ja syöttö syötöltä kehitytään.

Mielestäni laadukas seuratoiminta on moottori, joka vie lajia eteenpäin. Seurojen kehittymistä on tuettu ja tätä työtä tulee jatkaa. Tarpeet muuttuvat niin seuroilla kuin harrastajilla ja tästä kokonaisuudesta löytyy varmasti parannettavaa. Liian moni lopettaa harrastuksen junioripolun lopulla. Kehitystä on tehty viime vuosina voimakkaasti kilpaurheilu edellä ja näin laajalla harrastajamäärällä tulee panostaa myös vaihtoehtoisiin mahdollisuuksiin.

Lajia harrastavien määrä on edelleen suuri, kehittämiseen löytyy aktiivisia seuratoimijoita ja lajin vaikuttavuutta on alettu ymmärtää laajemmin, joten potentiaali on edelleen suuri ja se tekee tilanteesta herkullisen.

Vapaa sana
Vallitseva vuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen. Koronapandemia on ajanut urheiluseurat hyvin vaikeaan tilanteeseen. Tilanne on heijastunut myös erinomaisia olosuhteita luoviin halliyrittäjiin. Häiriötilanne tulee kuitenkin poistumaan ja tilanne palautuu.

Tällä hetkellä jaetaan niukkuutta ja liiton tulee tukea käytettävissä olevin keinoin seurojen elinvoimaa sekä varmistaa olosuhteiden säilyminen. Lajin elinvoimaisuuden varmistamiseen tarvitaan tietenkin myös seurojen panos. Seurat ovatkin omalla vastuullisella toiminnallaan varmistaneet harrastamisen mahdollisuudet.

Näin poikkeuksellinen tilanne on pakottanut yrityksiä ja kuntia luomaan uusia toimintamalleja. Meidänkin tulee miettiä mitkä ovat järkevimmät toimintatavat. Nyt on pakko keskittyä olennaiseen ja varmistetaan että perusasiat tehdään mahdollisimman järkevästi. Nyt on hyvä tunnistaa mahdollisia muutostarpeita ja välittää niitä eteenpäin. Muutos tehdään yhdessä.

Jatketaan määrätietoista etenemistä, tuhlataan polttoaineena positiivista energiaa ja käännetään mielenkiinto intohimoksi – sitä salibandy tarvitsee lisää!

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli