Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 12: Juuso Laamanen

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Juuso Laamanen
Ikä: 28
Koulutus: Liikuntatieteiden maisteri
Ammatti: Toiminnanjohtaja
Kotikunta: Tampere
Ehdottanut seura/t: Koovee ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Toiminnanjohtaja Koovee ry – 5/2020 –
Toiminnanjohtaja GrIFK salibandy ry – 9/2018-4/2020
Junioripäällikkö SC DhfK Leipzig – 2015-2017
Salibandyerotuomari 2011-

Salibandya olen aktiivisesti pelannut muistaakseni vuodesta 1997 alkaen ja tälle matkalle on mahtunut myös usean vuoden valmennuskokemus. Lisäksi minulla on työkokemusta Helsingin ja Espoon kaupunkien liikuntavirastoista olosuhteiden kehittämisen puolelta, joissa olen päässyt suoraan ja välillisesti olemaan salibandyn kanssa tekemisissä.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Salibandyliiton hallituksen jäsen – 2018 – (miesten liigan kehitystyöryhmän puheenjohtaja 2018-2019, divarin kehitystyöryhmän puheenjohtaja 2019-)
Liikunnan Riemu ry salibandyjaoston puheenjohtaja 2013-2018
Salibandyn opiskelijoiden SM-kisojen turnauspäällikkö 2014 ja 2015

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Olen nyt ollut Salibandyliiton hallituksen jäsenenä ensimmäisen kolmivuotiskauteni. Seuraavan liittohallituskauden aikana haluan olla varmistamassa riittävää resurssointia ja panostuksia:
– salibandyn harrastamiseen G-junioreissa ja sitä nuoremmissa ikäluokissa
– salibandyn pääsarjojen elinvoimaisuuteen ja kilpailukykyyn
– seurojen ja Salibandyliiton vuorovaikutuksen parantamiseen entisestään aivan paikallistasoilla asti

Olen todella sitoutunut hallitustyöskentelyyn ja aion myös tulevalla liittohallituskaudella olla paikalla jokaisessa liittohallituksen kokouksessa valituksi tullessani.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Salibandylla menee mielestäni hyvin. Kliseisesti kuitenkin kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Koen, että salibandy on saavuttanut luonnollisen kasvun kulminaatiopisteensä. Nyt on entistä vahvemmin keskityttävä siihen, että salibandy pystyy sopeutumaan ympäröiviin yhteiskunnallisiin trendeihin kaikkia alueita, seuroja ja salibandyn sidosryhmiä palvellen.

Näiden syiden takia koen erityisen tärkeäksi, että resursseja sekä toimenpiteitä suunnataan salibandyn harrastamiseen G- ja sitä nuoremmissa ikäluokissa. Toisena keskeisenä tekijänä on sekä pääsarjojen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn tukeminen että vahvistaminen.

Edellä mainitut onnistuvat parhaiten tavalla, jossa Salibandyliitto ja sen jäsenseurat toimivat mahdollisimman paljon yhteistyössä keskenään aivan siellä paikallisella tasolla asti. Olen vakuuttunut siitä, että salibandyn valtavirtakulttuurin luonne vahvistuu ja saa painoarvoa entisestään näillä toimenpiteillä.

Vapaa sana
Jos jokin asia on minulle tuttua, niin seura-arjen pyörittäminen. Haluan, että Salibandyliiton jäsenseurat kokevat, että väylät liiton suuntaan ovat auki ja apu kaikkien käytettävissä seuran koosta tai muusta asemasta riippumatta.

Nähdään liittokokouksessa ja kentän laidalla!

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli