Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 10: Mikko Alanko

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Mikko Alanko
Ikä: 39
Koulutus: Diplomi-insinööri
Ammatti: Myynti- ja kehitysjohtaja
Kotikunta: Espoo
Ehdottanut seura/t: Kirkkonummi Rangers ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Salibandytaustani on hyvin monipuolinen. Olen pelannut sekä juniori-, alasarja-, liiga- ja maajoukkuetasolla, minulla on vajaa 250 liigaottelua sekä 7 miesten maaottelua.

Peliurani jälkeen olen toiminut juniorivalmentajana sekä valmentanut Espoon ja Esport Oilersin miesten liigajoukkuetta sekä Kirkkonummi Rangersin 1. ja 2. divisioonajoukkuetta. Olen myös toiminut osana Espoon Oilersin seuran hallitusta yhden vuoden ajan. Tällä hetkellä valmennan Kirkkonummi Rangersin edustusjoukkuetta.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Ei luottamustoimia eikä järjestökokemusta. Olen toiminut vastuullisissa liiketoiminnan kehitys- ja johtotehtävissä VR-Yhtymässä edelliset 8 vuotta. Työni ansiosta erilaiset hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyt ovat minulle tuttuja.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Päätin lähetä ehdokkaaksi, koska pitkän pelaaja- ja valmentajaurani sekä työelämästä saamani liiketoiminnan johtamis- ja kehityskokemuksen ansiosta minulla on hyvät valmiudet toimia luottamustehtävässä ja edistää lajin kehittymistä. En pelkää päätöksentekoa ja kannan mieluummin itse vastuuta kuin arvostelen muiden tekemiä päätöksiä.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Salibandy on tällä hetkellä jonkinlaisessa suvantovaiheessa. Laji on kehittynyt urheilullisella puolella selvästi viimeisen 10 vuoden aikana, mutta lajin kiinnostavuus ja esimerkiksi pääsarjojen yleisömäärät eivät. Harrastajamäärät ovat toki kasvaneet, mutta edelleenkään harrastajat eivät löydä tietään katsomoihin.

Laji on onnistunut edelleen kasvattamaan harrastajamääriään, mutta yleinen kiinnostus lajia kohtaan ei ole kasvanut urheilullisesta menestyksestä huolimatta. Seurat kaipaavat liitolta enemmän ja konkreettisempaa tukea toimintansa kehittämiseen. Liiton toiminta ei ole riittävän läpinäkyvää, vaan se koetaan kustannuksena ja jarruna seurojen toiminnalle.

Vapaa sana
Toivomukseni kaikille laji-ihmisille on, että ollaan ylpeitä lajista ja jatketaan hyvän työn tekemistä sen eteen. Lisätään rakentavaa keskustelua lajin ympärillä ja vaaditaan sen kehittämistä edelleen kohti ammattimaisempaa ja suositumpaa urheilua ja liikuntamuotoa.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli