Päivitetty koronainfo: Näin sarjoja jatketaan – "Kausi siirtyy kuukaudella eteenpäin"

Salibandyliiton koronavarautumisryhmä kokoontui jälleen perjantaina 15.1.2021. Salibandyliiton tavoitteena on edelleen, että mahdollisimman pian päästään pelaamaan ja harrastamaan normaalisti kaikissa sarjoissa mahdolliset yleisö- ja muut rajoitukset huomioiden.

Salibandyliiton koronavarautumisryhmän linjasi viime viikolla, että liiton alaisia sarjoja käynnistetään porrastetusti 11.1. alkaen niillä alueilla, joilla se on rajoitusten mukaan mahdollista. Pelien käynnistäminen koskee sekä aikuisten harrastustoimintaa että lasten ja nuorten urheilua. Pelejä käynnistetään noin viikon ennakkovaroituksella eli edellisen viikon aikana tiedotetaan seuraavan viikon viikonloppuna alkavista sarjoista. Joukkueiden suostumuksella yksittäisiä pelejä voidaan pelata myös lyhyemmällä ennakkotiedolla.

Tilannetta seurataan ja päivitetään viikoittain. Myös tiedotus tapahtuu viikoittain ja eri alueiden tilanteita varten on perustettu päivittyvä Pelien jatkuminen alueittain kevät 2021 -sivu.

– Salibandyssä ja muissakin lajeissa on kova paine päästä taas pelaamaan. Täytyy uskoa, että pelit saadaan käyntiin viimeistään helmikuun alussa, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi.

Viime viikon tilanteen (8.1.2021) mukaan otteluita järjestetään ensin Pohjanmaan, Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueilla 11.1. alkavalla viikolla eli kuluvalla viikolla. Nyt mukaan lisätään Sisä-Suomen alue, jossa ensimmäiset ottelut tauon jälkeen pelataan 23.–24.1. Käytänteenä on, että jos turnausmuotoisten otteluiden lohkossa on leviämisvaiheen alueen joukkue, niin lohkoa ei pelata.

Pelin jatkumista odotettiin kovasti myös Etelä-Suomen alueella, mutta pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ei lähtenyt höllentämään koronarajoituksia vielä tällä viikolla. Etelä-Suomessa lasten ja nuorten harrastusten osalta rajoitukset ovat voimassa tammikuun loppuun. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin osalta odotetaan myös Valtioneuvoston linjauksia ensi viikolla. Näillä linjauksilla on valtakunnallisiakin vaikutuksia.

– Tavoitteena on edelleen saada Salibandyliiton alaisten sarjojen runkosarjat täysimääräisesti pelattua. Vielä se olisi mahdollista, jos lähiviikkoina päästään pelaamaan laajemmin. Olemme tehneet luonnoksia ja vaihtoehtoisia suunnitelmia eri sarjojen saattamisesta loppuun. Juniorien valtakunnallisten sarjojen osalta on laadittu aikataulut kauden saattamisesta loppuun, runkosarjat ja pudotuspelit huomioiden. Kausi siirtyy noin kuukaudella eteenpäin, kertoo kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Aikuisten harrastustoiminnan osalta noudatetaan edelleen marraskuun alussa julkaistua Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteistä suositusta. Sen mukaan koronaviruksen kiihtymisvaiheessa olevista sairaanhoitopiireistä ei tehdä pelireissuja muiden sairaanhoitopiirien alueille. Vastavuoroisesti kiihtymisvaiheessa oleville sairaahoitopiirien alueille ei matkusteta muilta sairaanhoitopiirien alueilta pelaamaan.

Salibandyssä aikuisten harrastetoiminnaksi lasketaan miesten 2.–6. divisioonat, naisten 1.–4. divisioonat sekä miesten ja naisten seniorisarjat.

Harjoittelua suositellaan jatkettavaksi sekä aikuisten että nuorten ja lasten osalta alueellisten viranomaisohjeistusten mukaan.

Salibandyn pääsarjat eli F-liigan miesten ja naisten sarjat ja miesten Divari jatkuvat kuten tähänkin asti alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

Linkkejä:
Pelien jatkuminen alueittain – kevät 2021 (päivittyvä sivu)
Kaikki koronaohjeet: salibandy.fi/korona

Kuva: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli