Kuvituskuva korona

Päivitetty koronaohjeistus: Salibandyliitto käynnistää kilpailutoimintaa porrastetusti

Salibandyliiton tavoitteena on, että viimeistään helmikuun alusta päästään pelaamaan ja harrastamaan normaalisti kaikissa sarjoissa mahdolliset yleisö- ja muut rajoitukset huomioiden.

Joulukuussa linjattiin, että salibandyn sarjatoiminta on tauolla 10.1.2021 asti koko maassa. Salibandyliiton koronavarautumisryhmä kokoontui käsittelemään kauden jatkoa tämän viikon torstaina ja perjantaina.

Varautumisryhmän tuore linjaus on, että liiton alaisia käynnistetään porrastetusti 11.1. alkaen niillä alueilla, joilla se on rajoitusten mukaan mahdollista. Pelien käynnistäminen koskee sekä aikuisten harrastustoimintaa että lasten ja nuorten urheilua. Pelejä käynnistetään noin viikon ennakkovaroituksella eli edellisen viikon aikana tiedotetaan seuraavan viikon viikonloppuna alkavista sarjoista. Joukkueiden suostumuksella yksittäisiä pelejä voidaan pelata myös lyhyemmällä ennakkotiedolla.

Tilannetta seurataan ja päivitetään viikoittain. Myös tiedotus tapahtuu viikoittain ja eri alueiden tilanteita varten on perustettu päivittyvä Pelien jatkuminen alueittain kevät 2021 -sivu.

Käytännössä pelien jatkuminen tarkoittaa sitä, että perjantain (8.1.2021) koronatilanteen mukaan otteluita järjestetään ensin Pohjanmaan, Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueilla 11.1. alkavalla viikolla. Jos turnausmuotoisten otteluiden lohkossa on kuitenkin leviämisvaiheen alueen joukkue, niin lohkoa ei pelata.

Valtakunnallisten juniorisarjojen osalta pelitauko kestää ainakin 17.1. asti.

Aikuisten harrastustoiminnan osalta noudatetaan edelleen marraskuun alussa julkaistua Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteistä suositusta.

Harjoittelua suositellaan jatkettavaksi sekä aikuisten että nuorten ja lasten osalta alueellisten viranomaisohjeistusten mukaan.

– Erityisen suuri paine on käynnistää lasten ja nuorten urheilu. Moni odottaa malttamattomasti pelaamisen iloa. Lasten ja nuorten urheilun osalta odottelemme lisää viranomaisohjeistuksia alkuviikosta, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi ja jatkaa:

– Tavoitteemme on, että pääsemme normaalisti pelaamaan ja harrastamaan viimeistään helmikuun alusta lähtien, Tahtotila on edelleen, että pelit ja kaudet pelataan täysimääräisesti loppuun.

Salibandyn pääsarjat eli F-liigan miesten ja naisten sarjat ja miesten Divari jatkuvat kuten tähänkin asti alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

Linkkejä:
Pelien jatkuminen alueittain – kevät 2021
Kaikki koronaohjeet: salibandy.fi/korona

Jaa artikkeli