Naisten 1. divisioonaan uusi sarjajärjestelmä loppukaudeksi – näin jatketaan koronatauon jälkeen

Salibandyliiton kilpailuvaliokunta on määritellyt naisten 1. divisioonan sarjajärjestelmän loppukaudeksi. Nyt hyväksytyn mallin rakentumisessa sarjaan osallistuvien joukkueiden aktiivisuus on ollut suuressa osassa.

Koronatilanne ja tiukentuneet liikkumisrajoitukset sairaanhoitopiirien välillä ovat koetelleet naisten 1. divisioonan läpivientiä kenties kovemmin kuin mitään muuta Salibandyliiton sarjaa.

Kausi aloitettiin alkuperäisen sarjajärjestelmän mukaisesti kolmessa lohkossa, mutta sen mukaisesti pelejä ei ollut mahdollista jatkaa kuin hetken, kunnes sairaanhoitopiirien matkustusrajoitukset tiukentuivat, ja myös vaihtelivat piireittäin.

Sarjan jatkumisen turvaamiseksi kilpailuvaliokunta päätti marraskuun kokouksessa siirtyä pienempiin alueellisiin lohkoihin (A1, A2, B1, B2, C1, C2).  Tämä mahdollisti otteluiden läpiviennin osittain, mutta päätös oli tilapäinen ja samassa yhteydessä joukkueille tiedotettiin, että kilpailuvaliokunta käsittelee asiaa viimeistään 15.1.2021 mennessä. Koronatilanteen kiristyessä nopeasti, päätös kauden jatkosuunnitelmasta tehtiin ennen joulua ja valtaosan liiton peleistä ollessa koronatauolla.

– Naisten 1. divisioonan joukkueille tehtiin sähköinen kysely, johon vastasi 22 joukkuetta 23:sta. Kyselyn pohjalta joukkueille pidettiin etäpalaveri, johon osallistuivat kaikki 23 joukkuetta. Sen lopputuloksena tehtiin kilpailuvaliokunnalle yksi esitys , joka hyväksyttiin 15.12. kokouksessa, taustoittaa 1. divisioonasta vastaava tiimiesimies Tiina Koivisto.

– Kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo joukkueille ja niiden aktiivisuus kauden jatkosuunnitelmaa laadittaessa on ollut merkittävässä roolissa. Haluankin kiittää kaikkia joukkueita saavutetusta lopputuloksesta. Palaveriin lähdettiin useampien joukkueilta saatujen ehdotusten kanssa, mutta keskustelujen jälkeen saatiin yhdessä laadittua yksi esitys kilpailuvaliokunnalle, Koivisto kiittää.

Kilpailuvaliokunnan 15.12. hyväksymä naisten 1. divisioonan sarjajärjestelmä.

Merkittävimmät muutokset uudessa sarjajärjestelmässä ovat:
– mikään joukkue ei putoa naisten 1. divisioonasta kaudella 2020-21
– naisten 2. divisioonasta nousee suoraan 1 joukkue/alue
– naisten 1. divisioona kaudella 2021-22 tullaan pelaamaan kolmessa 10 joukkueen lohkossa

Viimeisimmän Salibandyliiton linjauksen (16.12.) mukaisesti sarjatoiminta on tauolla 10.1.2021 asti koko maassa. Ainoastaan salibandyn pääsarjat eli F-liigan miesten ja naisten sarja ja miesten Divari jatkuvat alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

Lue myös: Salibandyn sarjatoiminta tauolla 10.1.2021 asti koko maassa

Naisten 1. divisioonaa kauden 2021-22 osalta käsiteltiin myös liiton kokouksessa 28.11.

Liiton kokous päätti: Pohjois-Suomen naisten 2. divisioonan parhailla mahdollisuus osallistua 1. divisioonaan kaudella 2021-22

Kuva: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli