MM-kisat toukokuussa – Suomen U19-naiset leirille Eerikkilään

Toukokuussa Uppsalassa pelattavaan MM-turnaukseen valmistautuva U19-naisten maajoukkueemme leireilee Eerikkilässä torstaista 4.2. sunnuntaihin 7.2. Koossa on pitkälti jo kisajoukkueen runko ja leiriohjelmassa muun muassa kaksi ottelua naisten maajoukkuetta vastaan.

Korona on koetellut etenkin tätä ryhmää, kun toukokuun 2020 MM-kisat siirrettiin ensin syksylle ja sitten toistamiseen tämän vuoden keväälle. Samalla vaihtui Suomen päävalmentaja kesken MM-projektin, kun Jani Lipsasen oli määrä ottaa ohjat Aki Vilanderilta kisojen jälkeen. Aikataulumuutosten takia vahdinvaihdos tehtiin jo viime kesänä Vilanderin keskittyessä naisten maajoukkueeseen.

– Edellisestä tapahtumasta on aikaa, joten nyt palautellaan aika kokonaisvaltaisesti pelillisiä periaatteita mieliin, mitä meillä maajoukkueympäristössä painotetaan, päävalmentaja Jani Lipsanen pohjustaa kokoontumista.
– Lisäksi hieman pureudutaan erikoistilannepelaamiseen, kun kisat lähestyvät. Tärkeimpänä on kuitenkin ihan vaan yhdessä oleminen ja yhteishengen nostatus. Tässä ei varmaan enää isoja muutoksia tule lopulliseen kisaryhmään, ja nyt ollaan ensimmäistä kertaa minun aikanani tiiviimmällä porukalla yhdessä, joten yritetään ottaa siitä kaikki irti. Lisäksi toki kiinnostaa nähdä, miten pelaajille asettamamme tavoitteet esimerkiksi fysiikan osalta on saavutettu. Kisoihin on kuitenkin aikaa enää kolme kuukautta eikä sillä puolen enää ehdi isoja asioita.

Pelillisesti ei pelaajille näin lähellä kisoja ole enää luvassa uutuuksia.
– Tuskin tässä enää isoja linjavetoja lähdetään tekemään. Akin ajamaa prosessia jatketaan ja pyritään tuomaan siihen pieniä kerroksia lisää tarpeen mukaan. Mutta eniten varmasti tehtävää ihan siinä yhdessä olemisessa. Tämä on ollut niin poikkeuksellinen kisaprojekti.

Kutsun leirille on saanut kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 12 hyökkääjää. Ei ole vaikea päätellä, että koossa on helmikuulle mentäessä jo toukokuun kisaryhmän runko.
– Leirille on valittu meidän näkemyksemme mukaan se ryhmä, joka olisi kisajoukkue tällä hetkellä valittavina olevista pelaajista. Toki sieltä puuttuu esimerkiksi Jasmiina Järvinen, jota ei Sveitsistä lähdetty tässä tilanteessa matkustuttamaan leirille. Lisäksi muutama pelaaja oli aivan hilkulla, että tullaanko valitsemaan mukaan. Eli kyllä siellä vielä MM-ehdokkaita on tämän ryhmän ulkopuolellakin, päävalmentaja Lipsanen muistuttaa.

U19-naisten MM-kisapäivät Uppsalassa ovat 5. – 9.5.2021.

Eerikkilään kutsuttu ryhmä:

Maalivahdit
Minnie Heininen FBC Loisto
Juulia Kataja SB-Pro
Emma Mannila Classic

Puolustajat

Julia Kaan SS Rankat Ankat
Nea Keihäs FBC Loisto (joutui jäämään pos, tilalle EräViikinkien Tove Tantere)
Iida Mettälä FBC Loisto
Emilia Pietilä FBC Loisto
Anni Räisänen EräViikingit
Ulla Valtola FBC Loisto
Cira Virta EräViikingit
Milla Ylikojola EräViikingit

Hyökkääjät

Suvi Hämäläinen Koovee
Meri-Helmi Höynälä SB-Pro
Alisa Kettunen PSS
Elli Kylmäluoma SS Rankat Ankat
Tuulia Lahti FBC Loisto
Alma Laitila Classic
Inka Lippojoki EräViikingit
Sofia Mittentag EräViikingit
Pinja Myllymäki Pirkkalan Pirkat
Jemina Ruostila Koovee
Sanni Uimarihuhta SS Rankat Ankat
Maija Väätäjä FBC Loisto

Taustat

Jani Lipsanen Päävalmentaja
Hannu Santanen Valmentaja
Ville Turunen Valmentaja
Toni Varis Valmentaja
Niina Lahti Huoltaja
Henna Autio Fysioterapeutti
Tapio Hämeen-Anttila Joukkueenjohtaja

Lue myös:

Tässä helmikuun maajoukkueleirit – neljät MM-kisat edessä tänä vuonna
Korona keikautti kalenterit – Jani Lipsanen ottaa jo ohjat U19-naisten maajoukkueessa
Naisten maajoukkue leireilee kolmella viisikolla
Tältä näyttää maajoukkueiden tapahtumakalenteri 2021

Jaa artikkeli