Korona keikautti kalenterit – Jani Lipsanen ottaa jo ohjat U19-naisten maajoukkueessa

Suomen alle 19-vuotiaiden naisten maajoukkueessa tehdään nyt heinäkuussa vahdinvaihto, kun uudeksi päävalmentajaksi nimetty Jani Lipsanen ottaa ohjat ja edeltäjä Aki Vilander keskittyy naisten maajoukkueeseen.

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n siirrettyä U19-ikäluokan MM-turnauksen ensin tämän vuoden toukokuulta syyskuulle oli tarkoitus, että Aki Vilander luotsaisi joukkuetta vielä MM-areeenalla Uppsalassa. Kun turnaus kuitenkin siirrettiin vielä uudemman kerran vuoden 2022 toukokuulle, ottaa Jani Lipsanen Salibandyliiton hallituksen päätöksen mukaisesti nyt ohjat ja Aki Vilander keskittyy työhön naisten maajoukkueen valmennustiimissä.

Vaihdoksen myötä Jani Lipsanen pystyy tutustumaan ikäluokan pelaajiin alkavan kauden mittaan sekä sarjapeleissä että MAAJOUKKUETIE FBA -tapahtumissa ja maajoukkuetapahtumissa.

Jani Lipsasen U19-valmennustiimissä työskentelevät tutut Hannu Santanen ja Ville Turunen sekä maalivahtivalmentajana Toni Varis ja joukkueenjohtajana Tapio Hämeen-Anttila.

MM-kisoihin valmistautuvan joukkueen kalenteri meni osin uusiksi, kun Eerikkilään heinä-elokuun vaihteeseen suunniteltu viimeistelyleiri jäi pois. Ryhmä leireilee Eerikkilässä kuitenkin suunnitellusti 23. – 26.7. Marraskuussa on tarkoitus pelata MM-Areenalla Uppsalassa ikäluokan EFT-turnaus, mutta sen toteutumista tässä tilanteessa vielä tarkkaillaan.

Koronakriisi teki ikäluokan 2001-2002 MM-projektista kolmivuotisen, kun kisat on siirretty jo kolmesti: Ensin alkuperäisestä järjestäjämaasta Kiinasta Ruotsiin ja sitten vielä toukokuusta syyskuuhun ja syyskuusta seuraavaan toukokuuhun. Kisat pelataan kuitenkin samalla ikäluokalla kuin oli alkujaankin tarkoitus eli pelaajien tulee olla syntyneet 1.1.2001 – 5.5.2005. Samoin turnauksen kansainvälinen nimi U19 WFC 2020 pysyy ennallaan.

Ikäluokan tätä seuraava MM-turnaus on ohjelmassa 4.5. – 8.5.2022 Uuden Seelannin Wellingtonissa, ja sen kisaikäluokan runko koostuu 2003 ja 2004 syntyneistä pelaajista. Salibandyliiton huippu-urheilusektorin sekä U19-maajoukkueen valmentajien tahtotila on aloittaa myös tuo MM-projekti jo vuoden 2020 aikana, ja tarkempi aikataulu ja vuosikello ovat työn alla. Lisätietoa vuosien 2020 ja 2021 kansainvälisistä tapahtumista saadaan syksyn 2020 mittaan.

Lue myös:

Jani Lipsasesta seuraava U19 naisten päävalmentaja

Tyttöjen MM-turnaus siirtyy ensi vuoteen – miesten kotikisoista päätös lokakuun alussa

Pääkuva: Ville Vuorinen

Jani Lipsanen ohjaa alle 19-vuotiaita kohti ensi toukokuun MM-kisoja.

Jaa artikkeli