Naisten maajoukkue leireilee kolmella viisikolla

Suomen naisten maajoukkue leireilee Eerikkilässä lauantain 6.2. ja sunnuntain 7.2., ja edessä on tiivis rupeama tiiviillä ryhmällä.

Leirin ohjelmassa on kumpanakin päivänä yksi lajiharjoitus ja sitten harjoitusottelu kevään MM-kisoihin valmistautuvaa U19-joukkuetta vastaan. Mitään isompaa taktista opiskelua ei siis ole tällä kertaa luvassa.
– Viime kesänä käytiin läpi maajoukkueen pelitapaa, ja se tulee nyt osalle kertauksena ja osalle tietysti uutena asiana, päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo.
– Hyvä prosessi on kuitenkin haussa nytkin eli ensin käydään harjoituksissa jokin asia läpi, sitten pelataan ja katsotaan, miten se onnistui ja annetaan videoiden tukemana palaute. Mukaan on kutsuttu kaksi maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa, jolloin päästään tekemään tiiviillä ryhmällä ja pelaamaan kolmella viisikolla. Toivoa tietysti täytyy, että kaikki kestävät terveinä.

Ulkomailla pelaavat maajoukkue-ehdokkaat eivät tässä matkustustilanteessa pysty leirille osallistumaan, ja potentiaaliset U19-kisapelaajat leireilevät luonnollisesti sen ryhmän mukana. Siksi valinnat on tehty F-liigan pohjalta.
– Valinnoissa painottuu, miten tämä kausi on pelaajilta sujunut, ja mukana on myös Niemisen Sanni, vaikka vasta kahdessa liigapelissä onkin ehtinyt esiintyä. Kaikki mukaan kutsutut ovat potentiaalisia MM-kisapelaajia eli esimerkiksi sellaisia, jotka ovat ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä tai maajoukkuepeleistä kiinnostuneita, ei mukana ole, Kurronen taustoittaa.
– Vaikka tämä on pienimuotoinen tapahtuma, se on meille erittäin tärkeä, kun edessä on todella hektinen kesä kohti MM-kisoja. Nyt meillä on loistava mahdollisuus tarkkailla pelaajia livenä, kun tällä kaudella on oltu pitkälti ruudun varassa.

Naisten MM-karsinnan Latviassa pelattava  Suomen lohko on siirtynyt helmikuun alusta kesäkuulle, ja MM-lopputurnaus Uppsalassa mitellään marras-joulukuun vaihteessa.

Leiriryhmä Eerikkilässä 6. – 7.2.

Maalivahdit

Noora Laakso, 26, Koovee
Noora Vuorela, 26, TPS

Kenttäpelaajat:

Mirva Laitinen, 27, EräViikingit
Sofia Leino, 23, TPS
Ina Leminen, 24, SB-Pro
Laura Liimatta, 25, SSRA (joutui jäämään pois, tilalle Classicin Julia Woivalin)
Meri Mäkinen, 25, Classic
Hanna Niemelä, 25, SSRA
Sanni Nieminen, 29, Classic (joutui jäämään pois, tilalle SB-Pron Juulianna Sotala ja TPS:n Jasmin Saario)
Laura Pakarinen, 20, FBC Loisto
Alisa Pöllänen, 27, Classic
Anu Raatevaara, 25, SB-Pro
Laura Rantanen, 28, TPS
Milja-Maria Saarikoski, 21, PSS
Ella Sundström, 23, PSS
Veera Vilenius, 21, Koovee
Jonna Virkkunen, 21, SSRA

Taustat:

Päävalmentaja Lasse Kurronen
Valmentaja Aki Vilander
Valmentaja Henna Hukkanen
Fysioterapeutti Niko Iivonen
Hieroja/huoltaja Jouni Hämäläinen
Joukkueenjohtaja Tiia Ukkonen

Jaa artikkeli