Miesten maajoukkueen uusi valmennus koossa – tässä Esa Jussilan tiimi

Miesten maajoukkueen valmennus uusiutuu vahvasti, kun Jori Isomäki, Antti Vartiainen ja Jarno Ihme liittyvät päävalmentaja Esa Jussilan vetämään tiimiin.

Tausta: Esa Jussila on seuraava miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja – kokonaisuus ratkaisi

Isomäki on otteluissa päävalmentaja Jussilan kanssa vaihtopenkillä, Vartiainen toimii katsomovalmentajana ja analyytikkona ja Jarno Ihme vastaa maalivahtien valmennuksesta.

– Kaikki ovat valmennuksen huipputekijöitä, se on selvää, kun tällä tasolla toimitaan, Esa Jussila toteaa.

– Menemättä sen tarkemmin kunkin erikoisvahvuuksiin, pidin tärkeänä löytää henkilöt, jotka pystyvät tuomaan valmennukseen mukaan sellaista osaamista, jota odotan ja haluan.

Isomäki (s. 1974) edusti Suomea 46 maaottelussa ja saavutti kolme MM-hopeaa. Salibandyliigassa hän pelasi 162 ottelua Blue Foxissa, Nurmon Jymyssä, OLS:ssa ja SPV:ssä. Pelaajana hän on juhlinut kertaalleen Suomen mestaruutta SPV:ssä kaudella 2011–2012. Valmentajauran Isomäki aloitti Blue Foxissa, josta 2020 tie vei SPV:n valmennusryhmään. Tällä kaudella hän otti vastaan SPV:n päävalmentajan tehtävät. Isomäki on mukana salibandyn huippuvalmentajan VAT-HVK-kurssilla Eerikkilän urheiluopistolla.

Vartiainen (s. 1982) on aloittanut valmennusuransa 2013 Westend Indiansissa A- ja B-junioreiden parissa. Kauden 2018–2019 hän valmensi Ruotsissa Linköpingissä seuran akatemiajoukkuetta, joka pelasi miesten 1. divisioonaa ja junioreiden Allsvenskania. Hän valmensi myös seuran U16-poikia. Palattuaan Suomeen keväällä 2019 Vartiainen liittyi Indiansin liigavalmennukseen ja on toiminut edustusjoukkueen päävalmentajana kaudesta 2021–2022 alkaen. Vartiainen on suorittanut salibandyn ammattivalmentajatutkinnon Eerikkilän urheiluopistolla.

Ihme (s. 1985) toimii valmentajana Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemiassa, sekä SPV:n liigajoukkueessa. Hänellä on pitkä ja menestyksekäs pelaajaura, joka huipentui vuoden 2016 maailmanmestaruuteen. SPV:ssä hän oli voittamassa kolmea Suomea mestaruutta, sekä pelasi yhden kauden Ruotsin Superliigassa Siriuksessa. Tällä hetkellä hän on U19-miesten maajoukkueen valmennuksessa, jossa aloitti vuonna 2019.

 

Katso myös: Kamuxista Suomen salibandyhuippujen yhteistyökumppani ja autokauppa

Esa Jussila kertoo miettineensä mahdollisia nimiä jo siinä vaiheessa, kun oli vielä itsekin valintaprosessissa. Keskusteluyhteyden hän avasi sitten kun nimitys päävalmentajaksi varmistui. Hän sai luonnollisesti vaikuttaa vahvasti ympärilleen kasattavan tiimin kokoonpanoon.

– Siinä vaiheessa, kun valintani tuli julki, olin ehdokkaisiin yhteydessä, keskusteltiin ja vaihdettiin ajatuksia pelistä. Sitä kautta tämä tiimi muotoutui ja odotan innolla, että pian päästään aloittamaan virallisesti työt.

– Jori (Isomäki) on tehnyt vaikutuksen siinä, kuinka hän on saanut paljon valmentamistaan joukkueista ja pelaajista irti energisyydellään ja positiivisuudellaan. Hän toi aikanaan Tommy Koposen valmentajatiimissä yhden vaihteen lisää SPV:n rasvattuun koneistoon ja loi tekemisellään sellaista rentoutta ja iloisuutta pelaajiin, jota odotan häneltä maajoukkueessakin. Hänellä on sama vankkumaton intohimo valmentamiseen kuin aloittaessaan.

– ”AV” (Vartiainen) on tehnyt hienoa työtä Westend Indiansin F-liigamiesten kanssa ja hänellä löytyy valmennuskokemusta myös Ruotsin sarjoista. Hän on taktinen osaaja, joka pystyy reagoimaan nopeasti ja näkee äärimmäisen hienosti pelistä detaljeja, jos omaa peliä pitää viilata tai muuttaa, ja onnistunut tässä roolissa hienosti U23-maajoukkueessa.

Valmennusryhmän täydentää maalivahtivalmentaja Jarno Ihme.

– ”Jape” (Ihme) on tuttu jo omalta pelaajauraltani ja hoitanut maalivahtivalmennusta laadukkaasti SPV:ssä ja U19-maajoukkueessa 2019 lähtien.

– Yhdistävänä tekijänä meissä kaikissa on paistanut se valtava innostumisen määrä mitä haluamme viestittää ja siirtää pelaajille, jotta heistä saadaan paras irti ottelutilanteissa, Jussila kertoo.

Muut toimijat maajoukkueen taustoilla ovat Ari Haapalainen (s. 1975) (huoltaja/fysiikkavalmentaja), Juuso Kilpikoski (s. 1978)(fysioterapeutti) ja Jari Oksanen (s. 1960) (joukkueenjohtaja).

– ”Faija” Haapalainen nauttii suurta arvostusta pelaajien keskuudessa. Hän on enemmän kuin huoltaja ja enemmän kuin fysiikkavalmentaja. Hän tuntee pelaajat niin fyysisesti kuin henkisesti todella tarkkaan. ”Roto” Kilpikoskella on myös kokemusta fysion hommista maajoukkueessa. Kummallakin on annettavaa myös valmennuksellisiin asioihin. ”Oka” Oksanen on todellinen salibandyn ”grand old man” ja ollut lukuisten maajoukkueiden taustoja hoitamassa vuosikymmenien aikana, tietää Esa Jussila.

Kaikkien sopimukset ovat voimassa 1.1.2023 – 31.12.2024, lukuun ottamatta Jarno Ihmettä, joka toimii tällä hetkellä vielä U19-miesten maajoukkueen valmennuksessa. Hän liittyy miesten maajoukkueen mukaan 1.5. U19-miesten MM-kisojen jälkeen.

Lue myös: Huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala: ”Muutokselle ja uusille tekijöille oli tarve”

Miesten maajoukkueen ohjelma 2023
18.–19.5. MM2024-projektin startti, Eerikkilä
18.–20.6. kesäleiri, Eerikkilä
29.8.–2.9. leiri + Ruotsi-ottelut, Suomi
7.–12.11. leiri + EFT-turnaus, Ruotsi

Jaa artikkeli