Kuinka toimitaan turnausmuotoisten sarjojen pelipaikoilla? – tässä tarkennuksia

Viime viikolla Salibandyliitto antoi ohjeen turnausmuotoisten sarjojen läpiviemiseksi ilman yleisöä koronan leviämis- ja kiihtymisalueilla. Sen jälkeen sarjajärjestäjä on saanut kysymyksiä kuinka eri tilanteissa vastuujoukkueen tulisi toimia, ja ketkä voivat liikkua joukkueiden mukana ja pelipaikoilla.

Seuraavassa tarkennuksia eri tilanteisiin. Lopusta löydät vielä linkit Salibandyliiton aiempiin ohjeisiin.

Yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen

 • Turnauksen otteluiden ottelupöytäkirjoihin merkityt henkilöt voivat seuraavaa peliä odottaessaan olla katsomossa, Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen.

 • Kaikkia katsojia tulee kehottaa poistumaan. Ottelua ei käynnistetä ennen kuin katsojat ovat poistuneet katsomosta. Mikäli katsojat eivät pyynnöstä huolimatta poistu, vastuujoukkue kertoo tilanteesta ottelun erotuomareille, jotka eivät käynnistä ottelua ennen kuin katsojat ovat poistuneet.

 • Ei, mikäli turnaus pelataan perusvaiheessa olevalla alueella. THL:n ohjeen mukaan maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.

  Kaikkia katsojia tulee kehottaa poistumaan, jos turnaus pelataan kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevalla alueella. Ottelua ei käynnistetä ennen kuin katsojat ovat poistuneet katsomosta. Mikäli katsojat eivät pyynnöstä huolimatta poistu, vastuujoukkue kertoo tilanteesta ottelun erotuomareille, jotka eivät käynnistä ottelua ennen kuin katsojat ovat poistuneet.

 • Turnauksen otteluiden ottelupöytäkirjoihin merkityt henkilöt voivat seuraavaa peliä odottaessaan olla katsomossa, Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen.

 • Saa tulla, Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen.

 • Otteluihin saa nimetä Salibandyn Pelisääntöjen mukaisesti viisi (5) toimihenkilöä ottelua kohden. Joukkueen tulee kirjata pelaajaluettelon yhteyteen myös toimihenkilöiden tiedot.

 • Henkilö, joka kuvaa ottelua nettistriimiä varten saa olla katsomossa Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen. Katsomossa voi samaan aikaan olla max. 2 henkilöä striimausta varten.

 • Joukkueen toimihenkilöiden tulee otteluiden aikana olla oman joukkueen vaihtoalueella.

 • Vain joukkueeseen nimetyt toimihenkilöt saavat mennä kentälle/katsomoon.

 • Vain joukkueeseen nimetyt toimihenkilöt saavat mennä kentälle/katsomoon.

  Salibandyliiton suositusten mukaisesti: mikäli joukkueella on pelien välissä yli tunnin tauko, suositellaan joukkueen poistumista hallilta turhien kontaktien välttämiseksi.

 • Turnauskohtaista rajaa ei ole. Pääasia, että tapahtumajärjestelyt sujuvat ja tapahtumassa noudatetaan annettuja suosituksia. Kuitenkin niin, että kenttätasolla oleskelu sallittu vain toimitsijoille.
  Toimitsijatehtävissä voi kilpailusääntöjen mukaisesti olla maksimissaan viisi toimitsijaa ottelua kohden.

 • Saa tulla. Noudattaen viranomaisten ja Salibandyliiton suosituksia ja velvoitteita.

Jaa artikkeli