Salibandyliiton viimeisin linjaus koronatilanteessa – turnausmuotoiset sarjat pelataan ilman yleisöä leviämis- ja kiihtymisvaiheissa olevilla alueilla

Suomen hallituksen torstaina tekemien uusien koronasuositusten vuoksi Salibandyliiton koronavarautumisryhmä kokoontui torstaina klo 16 pohtimaan, kuinka liiton kilpailutoimintaa jatketaan uudessa tilanteessa.

Koronaryhmä päätti seuraavaa:

Turnausmuotoiset sarjat pelataan ilman yleisöä leviämis- ja kiihtymisvaiheissa olevilla sairaanhoitopiireillä. Päätös koskee sekä juniori- että aikuisten sarjoja ja astuu voimaan välittömästi.

Sairaanhoitopiirit, joissa epidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa (THL 22.10.2020)

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Vaasan sairaanhoitopiiri
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Ålands hälso- och sjukvård

Muilta osin Salibandyliitto odottaa vielä viranomaisten tarkempia ohjeistuksia sarjatoiminnan jatkamiseksi vallitsevassa tilanteessa.

Perjantaiaamuna on palloilulajien yhteinen koronapalaveri, jonka jälkeen Salibandyliiton koronaryhmä kokoontuu uudestaan ja neuvottelee lisäksi halliyrittäjien kanssa millaisin erityisjärjestelyin pelejä voidaan pelata.

Kiihtymisvaiheessa tartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon aikana suurempi kuin 10-25 tapausta per 100 000 asukasta.

Leviämisvaiheessa tartunnat leviävät alueellisesti tai laajemmin niin, että niitä on yli 18-50 per 100 000 asukasta kahden viikon tarkastelujaksolla.

Salibandyliiton koronaohjeet: salibandy.fi/korona

Kuvituskuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli