Aluepäivä Salibandy Kehityspäivä

Kehitystyö jatkuu - kehityspäiville osallistui yhteensä 167 seuratoimijaa ja yli 100 seuraa ympäri Suomen

Salibandyn kehityspäivien tavoitteena on koota seuratoimijat ja salibandyseurat ympäri Suomen yhteen ja keskustella lajin tulevaisuuden kehitystoimista. Kehityspäivät järjestettiin alueellisesti kuudella eri toiminta-alueella.

Salibandyliiton kehityspäivät kokosivat kaikkiaan yhteen 167 seuratoimijaa ja yli 100 seuraa. Kehityspäivät järjestettiin alueellisesti kuudella eri toiminta-alueella, jotka olivat: etelä, länsi, Savo-Karjala, Kaakkois-Suomi, Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi. Teemoina olivat muun muassa yhdenvertaisuus, tasa-arvo, laadukkaasti, pitkäjänteisesti ja vastuullisesti organisoitu lasten harrastus sekä alueellisen pelitoiminnan linjaukset kaudelle 2024-2025.

Kehityspäivillä päätetyistä asioista löytyy muistio liiton sivuilta alueiden etusivulta:

Etelän kehityspäivät

Lännen kehityspäivät

Savo-Karjalan kehityspäivät

Kaakkois-Suomen kehityspäivät

Pohjanmaan kehityspäivät

Pohjois-Suomen kehityspäivät

Pelitoiminnan osalta yhtenäisiä ajatuksia kehityspäiviltä nousi muun muassa kustannusten laskemisesta, kauden pituudesta ja valtakunnallisista linjauksista pelitoimintaan. Lisäksi otteluiden säännöllisempi rytmitys, pelaamisen mahdollistaminen sekä pelimuotojen jatkuvuus olivat keskustelussa. Harrastustoiminnan puolella toivottiin Säbäkipinä kerhokonseptin kehittämistä, kevyempää harrastustoimintamahdollisuutta sekä tyttö- ja naissalibandyn kehitystyötä.

Kehityspäiviä järjestetään kerran vuodessa. Seuraavat alueelliset kehityspäivät järjestetään keväällä 2025. Keväällä 2024 järjestetään aluekohtaisia kausi-infoja ja sarjapalavereita.

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli