Hall of Fame, Legendat, ansiomerkit: Salibandyliitto muisti pitkän linjan lajitoimijoita MM-kisojen yhteydessä - tässä kaikki huomionosoituksen saaneet

MM-kotikisojen yhteydessä jaettiin tunnustuksia pitkän linjan toimijoille.

Salibandyn Respect-järjestelmä on suomalaisen salibandyn 30-vuotisjuhlavuonna 2015 luotu järjestelmä lajin parissa erityisesti ansioituneiden henkilöiden kunnioittamiseksi ja arvokkaiden muistojen vaalimiseksi.

Hall of Fame – Mika Kohonen

Huikealla pelaajaurallaan on saavuttanut lähes kaiken. Hän on 194 maaottelullaan eniten maaotteluita pelannut ja samalla eniten maaottelupisteitä saavuttanut (86+169=255) pelaaja. Kansainvälisissä tilastoissa hän on ykkönen pelattujen MM-turnausten määrässä (11 kpl) ja pelatuissa MM-otteluissa (60 kpl). Kohonen 7.12.2021 valittiin kuudentena henkilönä Salibandyliiton Hall of Fame -kategoriaan.

Lue lisää: Mika Kohoselle harvinainen kunnianosoitus – kuudentena salibandyn Hall of Fameen

Mika Kohosen tirbuuttivideo.

Hall of Fame 7.12.

Seitsemän uutta Legendaa 

Legendat-kategoriaan nimettiin seitsemän uutta jäsentä 10.12.2021.

Pelaajalegendat
Eliisa Alanko-Leikkanen
– Nelinkertainen MM-hopeamitalisti, nelinkertainen Suomen mestari, 108 maaottelua ja 243 liigaottelua

Mikko Kohonen
– Kaksinkertainen maailmanmestari, kolminkertainen Suomen mestari, 83 maaottelua ja 705 liigaotteluita (kaikkien aikojen eniten).

Katri Luomaniemi
– Kolminkertainen MM-hopeamitalisti, viisinkertainen Suomen mestari, 83 maaottelua ja 296 liigaottelua

Lassi Vänttinen
– Kaksinkertainen maailmanmestari, kolminkertainen Suomen mestari, 69 maaottelua ja 510 liigaottelua

Erotuomarilegendat
Klaus Koskela (postuumi)
– Erotuomaripioneeri, suomalaisen ja kansainvälisen salibandyerotuomaritoiminnan, -koulutuksen ja -valmennuksen suuri kehittäjä kolmella eri vuosikymmenellä sekä Salibandyliiton erotuomarivaliokunnan jäsen ja puheenjohtaja 1998-2016. Koskela toimi lukuisissa IFF:n  erotuomarisektorin luottamustehtävissä 1990-luvulta aina kuolemaansa asti vuoteen 2017. Huomionosoituksen vastaanotti hänen veljensä Kari Koskela.

Tapio Mäkelä
– Länsirannikon erotuomaripioneeri, joka tuomaroinut naisten pääsarjaa 25 kaudella lajin aamuhämäristä lähtien. Ensimmäisen naisten pääsarjaottelun hän vihelsi jo vuonna 1993. Urallaan hän tuomitsi kaikkiaan 240 naisten liigaottelua. Hän on toiminut pitkään myös alueellisena erotuomariasettelijana.

Pentti Panka (postuumi)
– Erotuomaritoiminnan pioneeri Pentti Panka menehtyi vuonna 2020 84 -vuotiaana. Huomionosoituksen Pentti Pankan puolesta vastaanotti hänen poikansa Kalevi Panka.

Legendojen tribuuttivideo.

Legendat 10.12.

Salibandyliiton kultainen ansiomerkki 10.12.

Ansiomerkin saivat:
Rainer Ehro, Peter Hoffström, Atte Juuti, Petri Kettunen, Marko Kilpikoski, Marjo Liljelund, Ari Vehniäinen.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on poikkeuksellisen aktiivisesti ja voimakkain toimin edistänyt salibandyn kehitystä Suomessa toimiessaan liiton ja/tai sen alueiden elimissä vähintään 20 vuoden ajan, ja jolle on jo aikaisemmin myönnetty hopeinen ansiomerkki. Merkin lisäksi saajalle myönnetään kunniakirja.

Kultaiset ansiomerkit 10.12.

Salibandyliiton hopeinen ansiomerkki 8.12.2021

Ansiomerkin saivat:
Juho Meuronen, Reino Moilanen, Jani Mäcklin, Joonas Naava, Jarkko Rantala, Jukka Rantanen, Timo Ristimäki, Hannu Santanen, Mika Sarkkinen, Kari Saukkonen, Tommi Seikkula, Kati Suomela, Kim Sällström, Jukka Teerikangas, Juha Tervo.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään 10 vuoden ajan toiminut liiton ja/tai sen alueiden elimissä ja siten aktiivisella toiminnallaan ansioitunut huomionosoituksen arvoisesti.

Hopeiset ansiomerkit 8.12.

Salibandyliiton hopeinen ansiomerkki 4.12.2021

Ansiomerkin saivat:
Marjo Alanko, Ismo Haaponiemi, Mikko Heikkilä, Riitta Hellgren, Anssi Jukka, Tuulikki Kangasluoma, Jyrki Kangasniemi, Arja Kilpeläinen, Henri Kuitunen, Jouni Kulmala, Reijo Lampinen, Markku Lappi, Tero Merenheimo.

Hopeiset ansiomerkit 4.12.

Lue lisää Respect-toiminnasta.

Myös IFF:n Hall of Fame -kunniagalleriaan suomalaisia

Kansainvälinen Salibandyliitto (IFF) nimesi MM-kisojen päätöspäivänä 11.12. omaan Hall of Fame kunniagalleriaansa kahdeksan henkilöä, joiden joukossa neljä suomalaista.
Lisää IFF:n uutisessa täällä.

Valitut ovat:
Radim Cepek (pelaaja), Tšekki
Willy Fauskanger (pelaaja), Norja
Matthias Hofbauer (pelaaja), Sveitsi
Jonna Kettunen (pelaaja), Suomi
Mika Kohonen (pelaaja), Suomi
Jonna Mäkelä (pelaaja), Suomi
Janne Tähkä (pelaaja), Suomi
Mark Wolf (pelaaja), Sveitsi

Kuvat: Juha Hautakangas, Juhani Järvenpää, Jarmo Koskela, Anssi Koskinen ja Juha Leskinen.
Mika Kohosen video: Jyrki Paajanen
Legendat-video: Reeo Tiiainen

Jaa artikkeli