Entiselle salibandymiesten päävalmentaja Petteri Nykylle Suomen Leijonan ritarimerkki – ”Yllätyksenä tuli”

Miesten salibandymaajoukkueen entinen päävalmentaja Petteri Nykky huomioitiin itsenäisyyspäivänä Suomen Leijonan ritarimerkillä.

Huomionosoitus tuli Nykylle sanojensa mukaan yllätyksenä, toki miellyttävänä sellaisena.

– Aika kiva, en tiennyt koko hommasta mitään. Yllätyksenä tuli. Itsenäisyyspäivänä oltiin mummolassa, kun tarhakaveri soitti. En vastannut ja hän lähetti viestillä onnittelut. Kyselin, että mistä nyt onnitellaan. Sitten laittoi listaa tulemaan ketkä ovat ansiomerkin presidentiltä saaneet. Viime lauantaina pidettiin sitten ritarikahvit meille ihan himassa, muutamia tuttuja kävi. Onhan se hienoa saada tunnustusta, Petteri Nykky tarinoi.

Nykky oli Suomen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana kahteen otteeseen. Ensin vuosina 2004–2011 ja uudestaan 2017–2022. Hänen johdollaan Suomi saavutti kolme MM-kultaa vuosina 2008, 2010 ja 2018.

Nykky toimii tällä hetkellä täysipäiväisenä golfvalmentajana.

– Golfia teen kaiket päivät, kuusi kertaa viikossa. Mulla on kahdeksan valmennettavaa ja Talmassa valmennusryhmiä, mutta totta kai seuraan salibandyä edelleen. Katsoin tietenkin Suomen naisten pelit MM-kisoissa ja liigapelejä olen katsellut, syksyllä kävin livenä katsomassa miesten maaottelut, kun Vantaalla pelattiin.

Salibandyliitto onnittelee Petteriä hänen saamastaan huomionosoituksesta.

Täällä kaikki ansiomerkkejä saaneet

Jaa artikkeli