Video: "Epätodellinen olo" - Mika Kohonen jännitti Urheilugaalan lavalle nousua

Yksi salibandyn suurista, Mika Kohonen, on nimetty Suomen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen. Hän on ensimmäinen salibandyn edustaja kaikkien urheilulajien legendojen joukossa.

Kohosen tunnustuksesta kerrottiin viime viikonloppuna. Nyt torstain Urheilugaalassa Kohonen kävi vastaanottomassa palkintonsa TV2:n suorassa lähetyksessä. Urheilugaala järjestetiin Helsingin jäähallissa.

Tunnustus on merkittävä, sillä samaisessa galleriassa on joukkuelajien edustajia alle kymmenen. Heitä ovat mm. Jari Kurri, Teemu Selänne ja Jari Litmanen.

Kohosen valinnan kriteerit valintaraati tiivistää näin:

MIKA KOHONEN (s.1977)

Nelinkertainen salibandyn maailmanmestari ja lajin kymmenkertainen MM-mitalisti Mika Kohonen valittiin urallaan viisi kertaa maailman parhaaksi salibandypelaajaksi.

Useiden tilastojen kärkimies Kohonen pelasi ennätykselliset 194 miesten maaottelua, joista hän keräsi niin ikään ennätykselliset 255 tehopistettä.

Kotimaan liigassa Kohonen edusti urallaan yhtä kautta lukuun ottamatta kotikaupunkinsa seuraa Jyväskylän Happeeta.

Neljännesvuosisadan mittaisesta urastaan huipulla Kohonen pelasi Ruotsin liigassa kaikkiaan 16 kaudella, joista 10 kautta uppsalalaisen Storvreta IBK:n riveissä. Näihin vuosiin osuivat viisi valintaa (2005, 2009, 2010, 2011 ja 2012) maailman parhaaksi pelaajaksi ruotsalaisen Innebandymagazinetin äänestyksissä.

MM-tasolla Kohonen edusti Suomea 11 kertaa vuosina 1998–2018 ja hän nousi myös MM-tilastoissa Suomen kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi. Mika Kohonen on ensimmäinen salibandyn edustaja Suomen urheilun Hall of Famessa.

Suomen urheilun Hall of Fame on kunnianosoitus suomalaisen urheilun sankareille. Kunniagalleriaan voidaan nimetä henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut muuten poikkeuksellinen merkitys urheilun historiassa.

Hall of Fame -kunniagalleriaa ylläpitää ja sen toimintaa koordinoi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO.

Jaa artikkeli