Mika Kohoselle upea huomionosoitus - valinta Suomen urheilun Hall of Fameen

Yksi salibandyn suurista, Mika Kohonen, on nimetty Suomen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen. Hän on ensimmäinen salibandyn edustaja kaikkien urheilulajien legendojen joukossa.

Neljän uuden Hall of Fame -jäsenen julkistus tapahtui sunnuntaina Yle Urheilun urheilustudiossa.
Kohosen, 46, ohella kunnian saivat yleisurheilija Riitta Salin, ralliautoilija Juha Kankkunen ja jalkapalloilija Sami Hyypiä.

– Kyllä tässä taisi käydä silleen, että salibandy valitsi mut, eikä toisinpäin, Kohonen tiivistää lajirakkautensa esittelyvideolla.

Kohosen ja muiden nimettyjen esittelyvideot löydät Yle Urheilun tästä uutisesta.

Legendojen palkitsemisseremonia on luvassa torstaina 11.1. järjestettävässä Urheilugaalassa Helsingin jäähallissa.

– Varsinainen palkitseminen toki tapahtuu juhlavasti torstaina Urheilugaalassa, mutta halusimme jatkaa viime vuonna aloitettua käytäntöä, jossa julkistamme nimet jo etukäteen. Näin saamme suomalaisen urheilun juhlaviikon käyntiin hyvissä ajoin ja ennen muuta jokaiselle palkittavalle maksimaalisesti heidän ansaitsemaansa kunniaa, kertoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja tiedotteessa.

Kohosen valinnan kriteerit valintaraati tiivistää näin:

MIKA KOHONEN (s.1977)

salibandy

Nelinkertainen salibandyn maailmanmestari ja lajin kymmenkertainen MM-mitalisti Mika Kohonen valittiin urallaan viisi kertaa maailman parhaaksi salibandypelaajaksi. 

Useiden tilastojen kärkimies Kohonen pelasi ennätykselliset 194 miesten maaottelua, joista hän keräsi niin ikään ennätykselliset 255 tehopistettä. 

Kotimaan liigassa Kohonen edusti urallaan yhtä kautta lukuun ottamatta kotikaupunkinsa seuraa Jyväskylän Happeeta. 

Neljännesvuosisadan mittaisesta urastaan huipulla Kohonen pelasi Ruotsin liigassa kaikkiaan 16 kaudella, joista 10 kautta uppsalalaisen Storvreta IBK:n riveissä. Näihin vuosiin osuivat viisi valintaa (2005, 2009, 2010, 2011 ja 2012) maailman parhaaksi pelaajaksi ruotsalaisen Innebandymagazinetin äänestyksissä. 

MM-tasolla Kohonen edusti Suomea 11 kertaa vuosina 1998–2018 ja hän nousi myös MM-tilastoissa Suomen kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi. Mika Kohonen on ensimmäinen salibandyn edustaja Suomen urheilun Hall of Famessa.

Suomen urheilun Hall of Fame on kunnianosoitus suomalaisen urheilun sankareille. Kunniagalleriaan voidaan nimetä henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut muuten poikkeuksellinen merkitys urheilun historiassa.

Hall of Fame -kunniagalleriaa ylläpitää ja sen toimintaa koordinoi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO.

Urheilugaala nähdään suorana Ylellä torstaina 11. tammikuuta. Gaala starttaa alkuillan palkitsemisilla kello 18.00 Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa. TV2:ssa gaalalähetys alkaa kello 20.00.  Tiedossa on valintoja ja huomionosoituksia useissa kategorioissa. Tilaisuus järjestetään Helsingin jäähallissa.

—–

Salibandy.fi huomioi laajalti Mika Kohosen uran päättymisen alkuvuodesta 2021.

Alla linkkejä Kohosen upeaan karriääriin:
Kaikkien aikojen salibandypelaaja lopettaa – Mika Kohosen huikea ura hakee vertaistaan
Kommentti: Vastahan Mika Kohonen aloitti – yritys hahmottaa kaikkien aikojen salibandyuraa
Kuvia Mika Kohosen pitkältä uralta (Flickr)
Mika Kohonen jättää kaukalot – näin uutinen huomioitiin

Mika Kohosen tribuuttivideo

Artikkelikuva: Mikko Hyvärinen (MM2010-kisat Helsingissä)

Jaa artikkeli