Aurinkoa ja pelaamisen riemua – niistä oli Tupla+ Katusähly finaalit tehty

Viime viikon lauantaina huipentui Tupla+ Katusähly-kiertueen kesä. Vantaan Energia Areenan kupeessa kamppailtiin aurinkoisessa kelissä Suomen Mestaruus titteleistä.

Kesän aikana Tupla+ Katusählyä pelattiin 11 paikkakunnalla, joista voittajat selvittivät tiensä aina kohti Vantaan finaali pelejä. Kiertue alkoi jo 12.6 Jyväskylästä ja viimeinen osaturnaus pelattiin Porvoossa 28.8. Vaikka kiertue ajoittui pitkälle aikavälille niin turnaukset pelattiin lähtökohtaisesti kaikki aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Pahimmilta helleaalloilta myös säästyttiin kesällä, joten säät suosivat tämän kesän kiertuetta.

Osaturnauksen järjestämisestä on vastannut aina paikallinen seura, johon he ovat saaneet Salibandyliitolta apua ja tukea. Kiitokset järjestäjä seuroille ja talkoolaisille, sillä ilman teitä kiertuettakaan ei olisi. On hienoa, että kiertue saatiin jälleen pelattua ja finaalit järjestettyä epävakaista olosuhteista huolimatta. Myöskään yli 20 vuoden putki finaalipelien pelaamisesta ei päässyt katkeamaan.

Vantaan finaalipäivä valkeni viileänä, mutta aurinkoisena. Joukkueita alkoi valua tapahtumapaikalle heti aamutuimaan 10 jälkeen. Kaikki ilmoittautuneet joukkueet saapuivat paikalle ja ohjelma saatiin pelattua läpi ilman nopeita muutoksia. Oli mahtavaa nähdä paljon pelaajia paikan päällä. Tapahtumassa oli iloinen tunnelma ja joukkueiden kannustusjoukkoja oli myös löytänyt tiensä Vantaalle.

Tänä vuonna turnauksessa miesten sarjassa voiton vei VKTP. Voiton kairaaminen ei ollut helppo, sillä FBC-KY laittoi kovasti kampoihin. VKTP tuumi finaalin jälkeen, että heidän päivällään oli haastava alku, mutta loppujen lopuksi oma peli alkoi kulkea ja voittoja rupesi napsumaan. Ottelussa voitosta taisteltiin rennolla mielellä, mutta silti erittäin tosissaan. SB Vosut pääsivät juhlimaan sekä naisten, että sekasarjan voittoa, kun osa pelaajista pelasi niin sanotusti koko rahan edestä kahdessa sarjassa.

Firmasarjassa tiukkaakin tiukemman finaaliottelun voitti Fysio Foxin joukkue. J. Juurakko Service kamppaili mestaruudesta kuitenkin viimeiseen pillin vihellykseen saakka, sillä juuri ennen pelin päättymistä he onnistuivat tekemään maalin, mutta se tuomittiin maalialueelta tehdyksi eikä sitä näin ollen hyväksytty. Kaikkien voittajajoukkueiden kommenteista huokui tyytyväisyys tapahtuman järjestelyjä ja vastustajajoukkueita kohtaan. Pelit olivat kovia ja haastavia ja jokaisessa ottelussa sai pelata täysillä, että pisteitä joukkueelle ropisi.

Tupla+ Katusähly-kiertue vuodelta 2021 on nyt laitettu pakettiin onnistuneesti. Mikäli seuraasi kiinnostaa jo ensi kesän tapahtuman järjestäminen niin kannattaa seurata Salibandyliiton viestintä kanavia. Syksyn aikana tulee infoa, miten kiertue toteutetaan jatkossa.

Jaa artikkeli