Vanhimpien poikaikäluokkien valtakunnalliset sarjat uudistuvat – osallistu infotilaisuuteen 18.10.  

Vanhimpien poikaikäluokkien valtakunnallisten sarjojen uudistusta on tehty vaiheittain. Muutoksia esitellään tarkemmin maanantaina 18.10. etäyhteyksin pidettävässä infotilaisuudessa.

Junioreiden valtakunnallisten sarjojen kehitystyöryhmän tekemä ja Salibandyliiton hallituksen hyväksymä uudistus saatetaan maaliin kauden 2022-2023 aikana, ja silloin uudistuksen piiriin tulevat myös vanhemmat poikaikäluokat. Uusina ikäluokkina aloittavat P17 ja P19 ikäluokat, joissa pelataan ainoastaan valtakunnallisia, yksittäisinä otteluina pelattavia sarjoja.

P19-sarjan mukaantulon myötä P21-sarja kaventuu kahden ikäluokan sarjaksi. Alueellista/ylialueellista sarjatoimintaa vanhimmissa poikaikäluokissa on tarjolla P18- ja P21-sarjoissa.

Uudistusta tekemässä on ollut useita eri puolilta olevien seurojen edustajia. Uudistuksessa oli kaksi selkeätä kärkeä: antaa seuroille enemmän vaihtoehtoja rakentaa omat pelaajapolkunsa, jossa on myös mahdollista reagoida ikäluokkien laadun ja pelaajamäärän suhteen.

Toiseksi työryhmässä nousi selkeästi esiin tarve P17-ikäluokalle, jotta toiselle asteelle siirtyvät pojat voivat pelata vuoden pidempään pelkästään oman ikäluokan kanssa, keventäen näin kilpailua pelipaikoista.

– Halusimme vahvistaa psykologisesti turvallista ympäristöä ikäluokassa, jossa koulu ja etenkin aamuisin tapahtuva harjoittelu muuttuvat merkittävästi, linjaa huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Kauden 2022-2023 poikien valtakunnallisten sarjojen ikäluokkakaavio löytyy täältä.

Ensimmäiset muutokset tulivat voimaan nyt käynnissä olevalle kaudelle 2021-2022. P15-ikäluokalla ei ole enää SM-arvoa, ja se pelataan kauden loppuun saakka turnausmuotoisena. P16-ikäluokassa pelataan ensin turnausmuotoiset ylialueelliset alkusarjat, jonka jälkeen siirrytään yksittäisinä otteluina pelattaviin SM-sarjaan ja 1. divisioonaan.

Uudistuksesta pidetään esittelytilaisuus Teams-palvelun välityksellä maanantaina 18.10.2021 klo 18 alkaen näiden ikäluokkien toimijoille. Salibandyliiton puolelta tilaisuudessa ovat paikalla sarjapäällikkö Mikko Helasen ohella huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala ja kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon (ma 18.10.2021 klo 15 mennessä) Suomisportin kautta täällä.

Kuva: Juhani Järvenpää 

Lisätietoja

Mikko Helanen
Sarjapäällikkö
Junioreiden valtakunnallisten sarjojen kehittäminen, suunnittelu ja toteutus.

Jaa artikkeli