SalibandyTV

SalibandyTV:n ottelulähetysten maksullisuustoiminnot aktivoitu – näin ne toimivat

SalibandyTV on Salibandyliiton uusi videoalusta, joka on lanseerattu tänä syksynä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Tuotannoista seurat vastaavat itse.

Tausta: SalibandyTV:n tilannekatsaus – päivittyvä seuranta

Vaiheittain kehittyvä SalibandyTV on edelleen betavaiheessa, mutta se on edennyt jo siihen pisteeseen maksutoiminnot on otettu käyttöön. Toisin sanoen palveluun rekisteröityneet seurat voivat halutessaan pyytää maksuja tuottamistaan lähetyksistä – ja hankkia tuloja seuratoiminnan tueksi.

– Merkittävin kehitysaskel viime viikkoina oli Applen laitteissa esiintyneiden katseluongelmien taklaaminen. Kun ne haasteet ratkottiin, oli hyvä hetki ottaa ensimmäiset askeleet maksullisuuden osalta. Nyt katselu toimii eri laitteilla moitteetta. Älytelkkareilla suosittelemme peilauksen hyödyntämistä, sillä palvelua ei ole optimoitu älytelkkarien selainkatselua varten, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala kommentoi ja kehottaa laittamaan seurantaan SalibandyTV:n päivittyvän tilannekatsauksen, jossa kerrotaan palvelun kehityksestä.

Maksullisten lähetysten tekeminen SalibandyTV:seen menee siten, että jokainen palveluun rekisteröitynyt (ja maksullisia lähetyksiä tekevä) seura tekee Visma Payn kanssa sopimuksen. Kun sopimus on tehty, niin Visma Paylta tulee sopimustunnus, joka pitää liittää seuran profiiliin. Tämän jälkeen otteluita voi alkaa asettaa maksullisiksi.

SalibandyTV:seen on rekisteröitynyt reilut 100 seuraa. Kaikki nämä seurat on kontaktoitu sekä Salibandyliiton viestinnän että Visma Payn toimesta maksutoimintojen aktivoimiseksi.

Maksullisuus SalibandyTV:seen on rakennettu siten, että mahdollisimman suuri prosenttiosuus lähetystuloista tiliytyy suoraan seuralle, noin 70-80 prosenttia. Toimintamalli on tehty myös mahdollisimman helpoksi yhdessä Visma Payn kanssa: kun henkilö X ostaa ottelun seuralta Y, niin automaattisesti menee pieni osuus Visma Paylle maksutapahtumasta, pieni osuus SalibandyTV:lle palvelun ylläpidosta ja loput seuralle. Seurojen ei tarvitse erikseen laskuttaa Visma Payta tai SalibandyTV:tä, vaan kerran kuussa Visma Paylta tulee tilitys seuralle erittelyn kera.

Lähetysten hinnoittelut menevät siten, että alkuvaiheessa maksulliseksi voi laittaa vain yksittäisiä otteluita, joille valittavissa on neljä eri hintaa: ilmainen (free), 3,90e (lite), 5,90e (normal) ja 8,90e (premium). Seurat voivat itse vapaasti päättää hinnat, Inssi-Divaria lukuun ottamatta, jossa hinnoittelu on yhtenäinen. Kuukausi-, kausi- ja mahdollisia muita hinnoitteluita palveluun pyritään lisäämään myöhemmin.

– Tässä on hyvä muistaa se, että jokainen seura ja joukkue (Inssi-Divaria lukuunottamatta) voi itse päättää pyytääkö maksuja lähetyksistä. Me emme ketään pakota laittamaan otteluita maksulliksi. Palveluun striimaaminen pysyy edelleen ilmaisena seuroille. Toki kannustamme seuroja vähintään vakavasti pohtimaan maksullisuuden hyödyntämistä – se on varsin pätevä tapa hankkia resursseja seuratoimintaan ja vaikkapa kattaa striimaamisesta mahdollisesti koituvia kuluja, Ojala taustoittaa.

Ottelulähetysten ostaminen tapahtuu SalibandyTV:n verkkosivujen kautta valitsemalla halutun ottelun ja klikkaamalla painiketta ”osta liput”. Kaikki yleisimmät maksutavat ovat käytössä.

Jos seuroilla tai katsojilla on mitä tahansa kysyttävää maksullisista ottelulähetyksistä, niin suosittelemme olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä SalibandyTV:n tukeen.

Linkki: Kattava tietopaketti salibandyn lähetyksistä

Linkki: Inssi-Divarin lähetykset maksullisiksi

Jaa artikkeli