Suomi testaa kolmea sääntömuutosta salibandyn pääsarjoissa

Suomen pääsarjoissa testataan ensi kaudella kolmea sääntömuutosta.

Salibandyn pääsarjoissa (Salibandyliigat ja miesten Divari) testataan kolmea uutta pelisääntöä pilotissa, joka kestää sarjakauden 2020–2021. Ne koskevat pelin jatkamista siirretyn rangaistuksen jälkeen, pallon pelaamista jaloin ja 2+2 minuutin rangaistuksen käyttöä.

Kansainvälisen Salibandyliiton pelisääntöjen muutosprosessi on käynnissä ja uudet pelisäännöt astuvat voimaan 1.7.2022. Tämän muutosprosessin osana kansalliset lajiliitot voivat testata pelisääntöjä, ja Suomi on sitoutunut testaamaan kolmea pelisääntökokeilua tulevalla sarjakaudella kaikissa pääsarjoissamme.

Pilotoitavat sääntökohdat sarjakaudella 2020–2021 ovat:

1. Siirretyn rangaistuksen jälkeen peli jatkuu rikotun joukkueen vapaalyönnillä

Peruste: Tämän muutoksen tavoitteena on antaa pallo rikotulle joukkueelle siirretyn jäähyn tilanteissa, jossa nykysäännöillä jatketaan kiistapallolla. Tavoitteena on tukea hyökkäävää peliä.

2. Kenttäpelaaja voi potkaista palloa kaksi kertaa tai enemmän ilman että se koskettaa pelaajan mailaa, toista pelaajaa tai tämän varusteita.

Peruste: Säännön poistaminen yksinkertaistaa sääntöjä.

3. Mahdollisuus 2+2 minuutin rangaistukseen

Peruste: Erotuomarin on monipuolisempaa ja peliä paremmin palvelevaa tehdä päätöksiä tilanteista, jossa pelaajan korkea maila osuu laukaisutilanteessa tahattomasti vastustajan kasvoihin.

Tarkemmat yksityiskohdat sääntöjen käytöstä ja tulkinnoista informoidaan pääsarjajoukkueille, pääsarjojen erotuomareille ja muille tarvittaville sidosryhmille kesän 2020 aikana.

Pelisääntöjen muutosprosessista voit lukea lisää IFF:n sivuilta täältä ja Salibandyliiton sivuilta täältä.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli