Suomen U19-naiset selvittivät Sveitsin – Pinja Suhonen tehokkaana

Eilisestä ryhtiliikkeen tehnyt Suomen U19-maajoukkue piti Sveitsin kurissa ja otti 7-4-voiton. Pelipäällä ollut Pinja Suhonen merkkautti kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Suomi ja etenkin ykkösviisikko aloitti vahvasti, kun Sveitsin verkko heilui jo ensimmäisessä vaihdossa. Pinja Suhonen tarjoili maalin eteen ja Veera Kurikkala laukoi sisään. Ja jatkoa seurasi. Toinen osuma tuli likimain samalla kaavalla, nyt Suhosen syötöstä sai nauttia Milla Granlund. Kolmannen maalin Suhonen laukoi yläkulmaan.

Eilen avauspeliä harmitellut päävalmentaja Simo Leppänen oli Sveitsi-ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen tämän päivän esitykseen.

– Tultiin paljon paremmin ekaan erään. Oltiin siinä jopa ylivoimaisia. Sveitsi sai ekan laukauksen maaliamme kohti lähivaparista parikymmentä sekuntia ennen taukoa.

Toisessa erässä Veera Märkälä lisäsi johtoa ovelalla kääntölaukauksella, kunnes Sveitsi sai kavennettua kahdesti ylivoimalla. Suomen viidennen iski jälleen Suhonen. Kolmannessa erässä Elsa Holopainen laukoi vastustamattomasti ylivoimalla ja Märkälä vielä tyhjään maaliin. Sveitsi oli erikoistilannemaalien varassa onnistuessaan rangaistuslaukauksesta ja lopussa ilman maalivahtia.

– Sveitsi teki kaksi ylivoimalla, yhden pilkusta ja yhden kuudella viittä vastaan. 5-5-pelissä kun ei päästä yhtään omiin tällä tasolla, niin se on pirun hyvin, Leppänen maisteli.

– Pelaajat ottivat upeasti eilisen pelin palautteen vastaan ja pystyivät siirtämään sen peliin. Oli hienon näköistä välillä. Vähän tehokkaampia vielä voitaisiin olla ja malttaa, että tulee se huipputontti. Mutta hyvä näinkin.

Loppunumerot jopa mairittelivat hiukan Sveitsiä, jonka pallolliset jaksot jäivät vähiin. Suomi hallitsi palloa ja toteutti pitkiä hyökkäyksiä.

– Se oli ideakin ja niitä tuli paljon aikaisempaa enemmän. Nyt sitten kehitetään sen päälle seuraavia juttuja kohti MM-kisoja, päävalmentaja kertoo.

Huomenna vastaan juoksee Ruotsi.

– Ruotsi pelaa eri tyylillä kuin Sveitsi ja Tshekki. Tulee varmaan tosi aggressiivisesti ylhäältä kiinni koko pelin ajan. Viisikkopelaamisessa on myös enemmän taitoa. Puolustamisessa meidän pitää olla tarkkana. Ruotsin karvauksen purkamisessa onnistuttiin edellisessä kohtaamisessa, mutta omiin tuli liikaa. Jos huomenna tasaviisikoilla päästetään nolla maalia, niin sitten pitää olla tosi tyytyväinen, Leppänen naurahtaa.

Huomenna Suomi kohtaa Ruotsin klo 14.30.

Ottelukuvia täällä.

Pinja Suhonen
Linnea Nevalainen
Maalikooste: Suomi – Sveitsi 7-4 (U19-naiset)

Euro Floorball Tour, Turku 21.10.2023
Suomi U19 – Sveitsi U19 7-4 (3-0, 2-2, 2-2)
1. erä: 00.44 Veera Kurikkala (Pinja Suhonen) 1-0, 5.50 Milla Granlund (Suhonen) 2-0, 13.56 Suhonen (Janina Rinne) 3-0.
2. erä: 23.53 Veera Märkälä (Olivia Oikarinen) 4-0, 25.49 Norina Reusser (Finja Helbling) 4-1 yv, 28.37 Dana Misteli (Helbling) 4-2 yv, 34.35 Suhonen (Rinne) 5-2.
3. erä: 50.26 Mirjam Wyss 5-3 rl, 52.14 Elsa Holopainen (Granlund) 6-3 yv, 55.12 Märkälä 7-3 tm, 58.26 Wyss (Laura Bertini) 7-4 im.

Torjunnat: Sara Vantos, Suomi 1+1+3=5, Jana Pleisch Sveitsi 6+3+4=13

Jäähyt: Suomi 2×2 min., Sveitsi 1×2 min.
Suomen parhaana palkittiin Pinja Suhonen.
Erotuomarit: Christian Friemel ja Erik Hasselberg, Sveitsi

Kuva: Ainesmedia

Jaa artikkeli