SunSäbä-kiertue aktivoi koululaisia liikkumaan

Jyväskylän viikonloppu sujui iloisissa ja vauhdikkaissa tunnelmissa ja käynnisti samalla vauhdikkaan viikon. Kiertue jatkuu jo tiistaina Janakkalassa ja perjantaina SunSäbä-tapahtuman löytää Huittisissa. Janakkalassa ja Huittisissa kesäkiertue liikuttaa koululaisia päivisin ja seurajoukkueita iltaisin.

Jyväskylän SunSäbä-tapahtuma tarjosi riemukkaita pelihetkiä, kun O2-Jyväskylän joukkueet ottivat toisistaan mittaa päivän aikana. Väkeä riitti Buugin liikuntakeskuksen piha-alueella, sillä pelejä oli saapunut katsomaan isot joukot kannustajia. Pelien taukojen aikana pelaajia oli tungokseen asti myös O2-Jyväskylän naisten joukkueen pitämillä Stadium- ja Tupla+-pelipisteillä.

O2-Jyväskylän juniorijoukkueiden pelaajat haastoivat paikalle tullutta Jonne Junkkarista Stadiumin-tarkkuuslaukaisukilpailuihin. Muutaman voiton lapset saivatkin Jonnelta napattua, mutta käytössä saattoi olla muutama tasoittava pallo.

Nyt SunSäbä-kiertue jatkaa matkaansa Janakkalaan, jossa kolmen päivän aikana suurin osa Janakkalan kunnan koululaisista pääsee liikkumaan ja testaamaan multisport-alustaa. SC Urbans on järjestänyt ohjelmaa pitkin päivää, sillä aamuisin kenttä on varattuna koululaisille ja iltaisin kenttää pääsevät testaamaan SC Urbansin joukkueet. Lisätietoja ja aikataulut löytyvät täältä. 

SunSäbä-pelien ohella Janakkalassa on myös aktiviteettialue, joka sisältää salibandyhenkistä tekemistä laukaisututkien ja tarkkuusvetopisteiden myötä. Yksi alueen aktiviteeteista on Carunan Säbäfortuna-piste, jossa mitellään ensi kertaa lajin Suomen mestaruuksista! Historiallinen Säbäfortuna-kiertue siis starttaa Janakkallasta ja jatkuu aina MM-kotikisoihin asti. Lue lisää Carunan Säbäfortunan SM-kiertueesta täältä.

Kesäkiertueen aikataulu on tiivis ja SunSäbä-tapahtuma on jo perjantaina Huittisissa, jossa seuran omat joukkueet pääsevät liikkumaan. Lauantaina 22.8 luvassa on suuri tapahtumapäivä. Lisätietoa tulossa tänne.

Tupla+Katusähly-kiertue jatkuu lauantaina Punkalaitumella Laitumen Pallon järjestämänä. Kokoa joukkue ja vielä kerkeät ilmoittautumaan tapahtumaan ja lähteä taistelemaan Suomen mestaruuksista. Tänä vuonna kaikki joukkueet voivat ilmoittautua SM-finaalitapahtumaan (muille kuin osaturnausvoittajille finaaliin osallistumismaksu on 100€). Lisätietoja täältä.

Teksti ja kuvat: Tanja Mäntylä

Jaa artikkeli