Uusi SM-arvon saanut pelimuoto levittää hyvää mieltä ympärilleen – Säbäfortunan mestaruudesta kisataan joulukuussa

Salibandyn SM-kisojen valikoimaan on saatu uusi laji, kun säbäfortunan suomenmestaruudesta kisataan ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kyseessä on perinteisestä pöytäfortunasta kehitetty versio, jossa viidellä pallolla ja mailalla yritetään saada mahdollisimman paljon pisteitä.

Säbäfortunan on kehittänyt Salibandyliiton vt. toiminnanjohtaja Jari Kinnunen.

– Säbäfortuna on tarkoitettu matalan kynnyksen pihapeliksi. Jos sähly on helppo laji aloittaa, niin säbäfortuna on vielä helpompi. Fortunan pelaaminen on sosiaalinen tilanne, joka perustuu pitkälti tuuriin ja jossa kuka tahansa voi onnistua. Se lisää jännitystä peliin ja mahdollistaa yllätykset aina kisan viime metreille asti, kertoo Kinnunen.

https://youtu.be/wfBTi-WNxVY
Katso, mistä säbäfortunassa on kyse!

Tänä vuonna säbäfortunan SM-kisat pelataan MM-kisojen yhteistyökumppani Carunan nimeä kantavassa kilpailussa. Carunan säbäfortunaa on mahdollisuus pelata tämän kesän SunSäbä-kiertueella sekä kauppakeskustapahtumissa, jossa järjestetään kilpailun alkukarsinnat. Alkukarsintojen voittajat kisaavat suomenmestaruudesta joulukuussa pelattavien MM-kisojen yhteydessä, 5.12.2020 Suomi-Ruotsi-ottelun erätauolla.

– Säbäfortuna on hauska ja vauhdikas laji, johon on helppo lähteä mukaan, sillä mitään aiempaa lajikokemusta ei tarvita. Se myös koukuttaa mukaansa, ja yhtä äkkiä huomaakin viettäneensä fortunan parissa aikaa paljon enemmän, kuin yhden kokeilukerran verran, kertoo Carunan Leena Lehti-Stenholm.

Sinustako Säbäfortunan suomenmestari?

Kiertueaikataulu:

18.-20.8. Janakkala
27.-28.8. Pöytyä
13.9. Ideapark Lempäälä
19.9. Joensuu
26.9. Espoo
31.10. Ideapark Seinäjoki

 

Jaa artikkeli