Stadium Säbätaituri -erätaukokilpailussa ratkottiin taitavimmat junnut lauantaina

Stadium Säbätaituri on junioreiden taitokilpailu, jossa kilvoitellaan laukaisu-, syöttö- ja pallonkäsittelytaidoissa. Kesällä 10-13-vuotiaat salibandyjuniorit pääsivät kilvoittelemaan Tykkivedossa, Napakympissä, Nappisyötössä ja Kentän Valtiaassa SunSäbä -kiertueen yhteydessä järjestetyissä alueellisissa osakilpailuissa. Näiden osakilpailujen voittajat pääsivät nyt kilpailemaan Säbätaiturin valtakunnallisesta mestaruudesta lauantain Norja-Sveitsi- ja Suomi-Ruotsi -otteluiden erätauolla Helsingin jäähallilla.

Lauantaina kilpailtavissa finaaleissa kilpailtiin yhteensä neljä sarjaa, poikien ja tyttöjen 10-11-vuotiaiden ja 12-13-vuotiaiden sarjat. Kilpailijoita oli selvinnyt finaaliin muun muassa SB-Prosta, Pelicans SB:stä, Airiston Salibandysta, SB-Heinolasta, SB-97:sta sekä SaiPa SB:sta. Loppukilpailun kilpailuformaattiin kuului päivän Norja-Sveitsi pelin molemmilla erätauoilla kilpaillut välierät sekä illan Suomi-Ruotsi pelin erätauolla kilpailtu finaali. Loppukilpailu tehtiin kahden lajin turvin, kun paremmuutta mitattiin Tykkivedossa ja Napakympissä. Tykkivedossa lauottiin kovia tutkalukemia ja Napakympissä tavoiteltiin tarkkoja laukauksia.

Finaalilajiksi valikoitui lajeista ”Napakymppi”. Säbätaituri-mestariksi itsensä taituroi Suomi-Ruotsi pelin 1. erätauolla poikien 10-11-sarjassa Joonas Korhonen SB-Prosta ja tyttöjen 10-11-sarjassa Elli Töyrylä Airiston Salibandysta. Poikien 12-13-sarjassa mestariksi itsensä taituroi vastaavasti Pelicans SB:n Luka Kettunen ja tyttöjen 12-13-sarjassa SB Heinolan Elina Yli-Talonen. Neljä voittajaa palkittiin Stadiumin lahjakorteilla, minkä lisäksi kaikki osallistujat pääsivät nauttimaan Stadiumin tuotepalkinnoista. Suuret onnittelut voittajille ja kaikille loppukilpailuun taituroinneille junnuille!

Katso videolta finalistien tunnelmia:

Jaa artikkeli