Siilinjärven 250 eskarilaista vietti suurta urheilupäivää – ”Hauskinta oli pelaaminen ja bussimatka”

Viime keskiviikkona vajaa 250 siilinjärveläistä eskarilaista kokoontui suureen urheilujuhlaan – eskareiden omaan salibandyturnaukseen. Turnaus järjestettiin 1.3. Vuorelan liikuntasalissa ja pelit pelattiin 4vs4 -pelimuodolla ilman maalivahteja. Eskariryhmiä osallistui yhteensä 14 ryhmää Siilinjärveltä ja sen lähialueilta.

Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa ja idea siihen lähti Liikkuva Varhaiskasvatu -hankkeesta sekä varhaiskasvatuksen- ja esiopetuksen työryhmän Katja Kampman, Tuija Sarkkisen, Timo Höytyläisen ja Kerkko Holopaisen aktiivisuudesta kehittää esikouluikäisille lapsille hauskoja liikkumisen muotoja. Myös Siiri, 6, osallistui Säbäturnaukseen Pilvilinnan päiväkodin Esikot-ryhmän kanssa.

-On ollut tosi hauskaa pelata ja ollaan tehty paljon maaleja. On ollut kivaa, kun on saanut kannustaa omaa joukkuetta, kertoo Siiri kysyttäessä miten säbäpäivä on mennyt. Päivän hauskin osuus löytyi kuitenkin pelikentän ulkopuolelta. Ja vastaus kysymykseen: “Mikä oli parasta päivässä?” tuli nopeasti:

-Bussimatka, Siiri fiilistelee.

Eskarisäbäturnauksen tavoitteena olikin järjestää juuri koulutien aloittaneille lapsille hauskaa yhteistä toimintaa sekä tarjota mahdollisuus salibandyn testaamiseen ja pelaamiseen. Turnauspäivä bussimatkoineen oli myös elämyksen näkökulmasta iso juttu monelle esikoululaiselle.

-Turnausjärjestelyistä vastasi varhaiskasvatuksen liikuntatyöryhmän jäsenistä koottu eskarisäbätyöryhmä. Lainavarusteet saatiin lähialueen kouluilta, kertoo varhaiskasvatuksen sovellusasiantuntija Kerkko Holopainen ja jatkaa:

-Erityismaininta pitää antaa myös Suininlahden yläkoulun Ilari ja Atte Memoselle, jotka toimivat pelinohjaajana kaikissa peleissä.

Siiri viilettää salibandykentällä.
Siiri viilettää salibandykentällä.

Vinkki! Salibandyliitto hakee nyt seuroja toteuttamaan koko Suomen valtakunnallista Eskariviikkoa. Eskariviikko järjestettiin ensimmäistä kertaa viime syksynä ja se on liikuttanut yhteensä yli 26 000 eskari ikäistä lasta ympäri Suomen.

Eskariviikkojen ajankohdat:

  • 4-8.9.2023
  • 22-26.1.2024

Seuranne saa…

  • Konseptin Eskariviikon vierailujen toteuttamiseen
  • Eskareille suunnatun materiaalin käyttöönsä
  • Tuen Eskariviikon toteutukseen

Haku on nyt auki! Osallistu täältä:

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli