Seuratoimintapäälliköt jäsenseurojen tukena – ”alueelliset nyrkit” perusteilla

Salibandyliiton organisaation uudistus vankistaa seuroille tarjottavia tukipalveluja oleellisesti.

– Haluamme panostaa voimakkaasti seurarajapintaan, harrastamisen kehittämiseen sekä alueellisen toiminnan tukeen. Käytännössä tämä näkyy muun muassa siten, että jatkossa kullakin toiminta-alueella on oma seuratoimintapäällikkönsä sekä sarjavastaavansa. Alueita on neljä: etelä, länsi, itä ja pohjoinen. Seuratoimintapäälliköiden tehtävinä ovat alueen tiivis yhteydenpito seurojen kanssa sekä seurojen tukeminen, kertoi toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta toukokuussa, kun liiton uusi organisaatio aloitti toimintansa.

Viime kesän aikana lisättiin lihaksia myös kilpailutoimintaan uusilla rekrytoinneilla. Samalla sovittiin lokakuuhun saakka ulottuvasta siirtymävaiheesta, jolloin seuratoimintapäälliköt avustavat uusia sarjavastaavia sarjatoiminnan käynnistymisen varmistamiseksi.

Nyt ollaan pääsemässä tilanteeseen, jossa seurapäälliköiden keskeiset työtehtävät ovat seuratoiminnan, seurayhteistyön ja harrastamisen lisääminen ja kehittäminen. Jokaisella on lisäksi valtakunnalliset kokonais- tai asiantuntijavastuut, jotka ilmenevät jäljempänä.

– Seuratoimintapäälliköt voivat keskittyä syksyn kiireisimpien aikojen ulkopuolella vuorovaikutukseen seurojen kanssa ja kehittämään niiden toimintaa. Sarjavastaavan ja vuoden alussa aloittavien alueellisten valmennusosaamisen kehittäjien kanssa seuratoimintapäälliköt muodostavat alueellisen nyrkin, joka vastaa alueella toteutettavien tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä seurojen kanssa. Aluenyrkin toivotaan vahvistavan alueellista yhteistyötä, niin seurojen välillä, kuin seurojen ja liiton, kertoo seura- ja harrastustoiminnan johtaja Mervi Kilpikoski.

Myös koronan aiheuttamiin vaikutuksiin tullaan kiinnittämään huomiota.

– Työstämme yhdessä seurojen kanssa uusia toimintatapoja koronan jälkeiseen aikaan, jotta löydämme uusia harrastajia pois lähteneiden tilalle, Kilpikoski valottaa.

Salibandyliiton seuratoimintapäälliköt

Tiina Koivisto
Seuratoimintapäällikkö, länsi
Lasten harrastaminen. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.
Mikko Kaksonen
Seuratoimintapäällikkö, itä
Nuorten harrastaminen, olosuhde- ja vaikuttamistyö. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.
Olli Junttila
Seuratoimintapäällikkö, pohjoinen
Harrastepelaamisen konseptit, monimuotoinen pelaaminen. Alueen seuratuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.
Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.
Elina Anttonen
Seuratoiminnan kehittäjä
Seuratoiminnan johtamisen apu ja tuki (ml. Tähtiseuratoiminta ja seura360-kehitysprosessit). Suora seuratuki, seuratiedotus (seurakirjeen päätoimittaja), Et ole yksin -hankkeen yhteyshenkilö.

Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli