Seuratoiminnan kehittämistuet myönnetty – salibandyseuroille 186 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,3 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Salibandyseuroja tuen piiriin pääsi kaksitoista.

Salibandyseuroille myönnetty tukisumma on yhteensä 186 000 euroa. Salibandyseurat jättivät määräaikaan mennessä 34 hakemusta, joista seuratukea myönnettiin kahdeksalle (8) uudelle hankkeelle. Jatkokaudelle rahoituksen sai neljä (4) kaksivuotista hanketta.

– Huolellisesti tehty hakemus ja sen sparraaminen ajoissa parantaa mahdollisuutta saada tukea. Jos seurasi ei tänä vuonna tai aikaisemmin ole menestynyt seuratuen hakemisessa, ole yhteydessä joko seuratoiminnan kehittäjään, alueesi seuratoimintapäällikköön tai suoraan minuun, niin laaditaan yhdessä suunnitelma, miten seurasi mahdollisuutta voidaan jatkossa parantaa. Suunnitelmissa on Teams-palaverin pitäminen touko-kesäkuussa, jotta hakuajan auetessa suunnitelmat olisivat jo valmiimpina., kertoo Salibandyliiton seura- ja harrastustoiminnan johtaja Mervi Kilpikoski ja jatkaa:

– Seuratuki on merkittävä taloudellinen apu seuroille toiminnan kehittämiseen ja etenkin työntekijän palkkaamiseen. Haluan esittää lämpimät onnittelut kaikille tukea saaneille.

Salibandyn tuetut seurat ja hankkeet

* EräViikingit ry: Kaupunginosatoiminnan kehittäminen ja laajentaminen (10 000 €)
* FB Factor ry: Junioripäällikkö-hanke (20 000 €)
* FBT Karhut United ry: Karhuperhe harrastaa (14 000 €)
* GrIFK – Innebandy rf: Huippukokemusten valmentaminen – Henkinen hyvinvointi keskiöön (16 000 €)
* Lopen Floorball Team LFT ry: Loppilaisen salibandyn puolesta (9 000 €)
* Pieksämäen Salibandy ry: Harrastustoimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille (6 000 €)
* Salibandyseura Wirmo ry: Seuratyöntekijän palkkaus (15 000 €)
* SB-Pro ry: Valmennuspäällikön palkkaus (16 000 €)
* SC Hawks ry: Tasavertaista liikuntaa lapsille (25 000 €)
* Varkauden Tarmo ry: Seuratyöntekijä (20 000 €)
* Voimistelu- ja urheiluseura Nurmon Jymy ry: Junioripäällikkö Jymyn salibandyyn (20 000 €)
* Westend Indians ry: Tyttöjen Heimo – tyttöjen salibandyharrastamisen kehittäminen (15 000 €)

Seuratuella edistetään lasten ja nuorten tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Kaiken kaikkiaan seuratukea sai 350 hanketta, joista 126 on jatkohankkeita ja uusia kehittämishankkeita 224. Avustukset kohdistuvat 102 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 45. Näiden hankkeiden kautta tuella on hakijaseuran lisäksi vaikutusta yhteensä noin 82 muun seuran toimintaan.

– Avustusta saavat hankkeet tuovat esiin seuratoiminnan monimuotoisuuden ja laajan kirjon. Seurat ovat erilaisia ja toimintaympäristöstään johtuen erilaisten haasteiden edessä. Osa seuroista saa pienelläkin hankkeella ja euromääräisellä avustuksella vaikuttavaa toimintaa aikaan omassa toimintaympäristössään, sanoo ylitarkastaja Sari Virta.

– Ilahduttavaa on se, että tänä vuonna avustettavaksi nousee useampi hanke, jossa seura haluaa lisätä ja kehittää yhteisöllisyyttä. Se on merkittävä osa seuratoimijoiden hyvinvointia, Virta korostaa.

Tämänkin vuoden hankkeissa on hyvin esillä nuorten drop out. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä tai perustetaan seuraan nuorisoraati.

Perheliikuntahankkeita on viimevuotista enemmän ja hankkeisiin sisältyy myös erityisliikuntaa. Kaikkiaan 141 avustusta saavassa hankkeessa osa avustuksesta menee suoraan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen joko harrastemaksuihin tai välinehankintoihin kohdentuen.

Kaikki tukea saaneet seurat täällä.
Ministeriön uutinen aiheesta.

Kuvituskuva: Ari Arola

Jaa artikkeli