SalibandyTV

Seuratoimijat, näin saatte SalibandyTV:n maksullisuustoiminnot käyttöön – kätevä tapa hankkia tuloja seuratoimintaan

SalibandyTV on Salibandyliiton uusi videoalusta, joka kokoaa lajin lähetykset yhteen alustaan. Palvelu on lanseerattu alkusyksystä 2022.

Tausta: Tietopaketti: kaikki olennainen SalibandyTV:stä ja salibandyn lähetyksistä

SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

SalibandyTV:llä on kolme selkeää tavoitetta: 1. Palvelee mahdollisimman hyvin seurojen tarpeita, 2. Kaikki salibandy samassa kanavassa ja 3. Käyttäjäystävällinen ja toimintavarma palvelu.

– SalibandyTV on jatkuvasti kehittyvä palvelu. Alkusyksyn haasteet on saatu hyvin taklattua ja palvelu toimii vakaasti. Marraskuussa toimme palveluun maksullisuustoiminnot, ensin Inssi-Divariin ja nyt vähitellen kaikille muillekin seuroille ja joukkueille, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala kommentoi ja jatkaa:

– Joka viikko uusia seuroja ottaa maksullisuustoiminnot käyttöön. Pääidea maksullisissa lähetyksissä on se, että mahdollisimman suuri osuus tuloista menee sinne missä tukea tarvitaan eniten – seuroille. Jokainen seura ja joukkue voi itse päättää pyytääkö otteluista maksua vai ei – pakkoa maksullisuuteen ei ole. Kannustamme kuitenkin seuroja vähintäänkin harkitsemaan vakavasti maksullisia lähetyksiä, sillä se on oiva tapa hankkia tuloja seuratoimintaan ja kattaa striimauksen kuluja.

Seurat saavat SalibandyTV:n maksullisuustoiminnot saa käyttöön seuraavilla askeleille:

  1. Luo seuralle profiili SalibandyTV:seen (jokainen seura tekee tämän vain kerran).
  2. Lähetä sähköpostia osoitteeseen salibandytv@salibandy.fi, että seura haluaa aktivoida maksullisuustoiminnot.
  3. Maksullisuustoimintoja varten seuran tulee tehdä Visma Payn kanssa sopimus. Sähköpostin jälkeen seuralle tulee ohjeet sopimusta varten.
  4. Visma Payn sopimuksenteon jälkeen seuralle tulee kauppiastunnus, joka tulee liittää seuran SalibandyTV-profiiliin.
  5. Aseta otteluita maksulliseksi.

Maksullisuus SalibandyTV:seen on rakennettu siten, että mahdollisimman suuri prosenttiosuus lähetystuloista menee seuroille. Homma on tehty myös mahdollisimman helpoksi yhdessä Visma Payn kanssa: kun henkilö X ostaa ottelun seuralta Y, niin automaattisesti menee pieni osuus Visma Paylle maksutapahtumasta, pieni osuus SalibandyTV:lle palvelun ylläpidosta ja loput seuralle. Seurojen ei tarvitse erikseen laskuttaa Visma Payta tai SalibandyTV:tä, vaan kerran kuussa Visma Paylta tulee tilitys seuralle erittelyn kera.

Lähetysten hinnoittelut menevät siten, että alkuvaiheessa maksulliseksi voi laittaa yksittäisiä otteluita, joille valittavissa on neljä eri hintaa: ilmainen (free), 3,90e (lite), 5,90e (normal) ja 8,90e (premium). Seurat voivat itse vapaasti päättää hinnat, Inssi-Divaria lukuun ottamatta, jossa hinnoittelu on yhtenäinen. Kuukausi-, kausi- ja mahdollisia muita hinnoitteluita palveluun pyritään lisäämään myöhemmin.

Ottelulähetysten ostaminen tapahtuu SalibandyTV:n verkkosivujen kautta valitsemalla halutun ottelun ja klikkaamalla painiketta ”osta liput”. Kaikki yleisimmät maksutavat ovat käytössä.

– Jos maksullisuudesta tai mistä tahansa SalibandyTV:seen liittyvästä on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä joko suoraan minuun tai SalibandyTV:n tukeen – lupaamme vastata joka ikiseen yhteydenottoon nopealla aikataululla, Ojala kannustaa.

– Maksullisuus on tärkeä askel SalibandyTV:lle. Uskon edelleen vilpittömästi, että SalibandyTV:stä tulee todella merkittävä ja vaikuttava juttu koko lajille. Jo nyt SalibandyTV:seen on rekisteröitynyt yli 130 salibandyseuraa ja yli 20 000 katsojaa. Suunta on oikea, mutta töitä ja kehitystä on vielä paljon edessä – yhdessä seurojen kanssa.

Linkki: Tietopaketti: kaikki olennainen SalibandyTV:stä – lähetysten ABC, katselu- ja striimausohjeet, maksullisuus ja asiakaspalvelu

Esimerkkilaskelma: Mikä on tulonjako SalibandyTV:ssä?

Alvillinen hinta (kokonaishinta)
–24 % (arvonlisävero)

Alviton hinta
–20 % (SalibandyTV / palvelun ylläpito)
–6-11 % (Visma Pay, maksutapahtuman komiossio) *
–69-74 % (Seuralle) **

* Mitä isompi osto, sen pienempi komissio, esim. 8,90e maksavan ottelun komissio on jo vain 6 %.

** Tavoitteena on jo toiselle SalibandyTV-kaudelle nostaa seurojen osuutta ja laskea SalibandyTV:n. Palvelun perustamisinvestoinnit vaikuttavat alussa.

Artikkelia päivitetty 23.3.2023.

Jussi Ojala
Jussi Ojala
Viestintäjohtaja
Viestinnän kokonaisvastuu, sisällöntuotanto ja sen suunnittelu, mediayhteydet, SalibandyTV.

Jaa artikkeli