Santa’s United kannustaa yhteistyöhön seurojen ja kaupungin kanssa - “Saimme käytännön vinkkejä ja monipuolisen verkoston”

Salibandyseura Santa’s United toimii Rovaniemellä ja liikuttaa yli 500 paikkakuntalaista. Seuran harrastekattauksessa on myös soveltavan salibandyn ryhmä, joka on otettu vastaan innolla.

Santa’s Unitedilla on toiminnassa yhteensä 36 toimivaa salibandyryhmää. Näistä kahdeksan on kilpajoukkueita, 20 junioriryhmiä ja kahdeksan aikuisten salibandyryhmiä. Seuran tavoitteena on olla yhteisö, joka mahdollistaa liikkumisen vauvasta vaariin omalla taitotasolla ja tavoitteiden mukaisesti.

Santa’s United järjestää myös soveltavaa salibandytoimintaa, jonne on tervetulleita kaikki nuoret ja aikuiset erityisliikkujat. Ryhmä on ollut käynnissä jo kahden vuoden ajan ja se toimii kerran viikossa Ylikylän liikuntasalissa, Rovaniemellä.

-Idea lähti Avoimet Ovet -hankkeen monilajiryhmästä, jossa olimme mukana. Kysyntää tuli omasta soveltavan salibandyryhmästä ja päätimme perustaa sellaisen, kertoo seuran markkinointivastaava Antti Vierelä.

Toiminta herätti heti paljon kiinnostusta ja harrastajat löysivät sen hyvin. Ryhmä täyttyi harrastajista ja on pysynyt aktiivisena viimeiset pari vuotta. Ryhmän ohjaajina toimivat Inka Ylinen ja Katariina Aumo, jotka toimivat myös Valtti-ohjelman ohjaajina ja heillä on tukenaan seuran oma työntekijä.

-Lapin Liikunta Ry otti meihin yhteyttä ja päätimme lähteä mukaan Avoimet Ovet -hankkeeseen. Hanke antoi meille paljo, sillä saatiin käynnistettyä oma soveltava toiminta. Saimme myös hienon yhteistyöverkoston sitä kautta, kertoo Antti siitä, että miten seura hyppäsi alunperiin mukaan hankkeeseen.

Hankeprosessista jäi itse kerhon ja verkoston lisäksi paljon muutakin käteen. Yhdeksi parhaaksi anniksi Antti kertoo yhteistyön muiden seurojen ja kaupungin välillä, sekä seuran toiminnan kehittämisen inspiroivassa ilmapiirissä. Avoimet Ovet – hankkeessa oli mukana Lapin Liikunta ja Suomen Paralympiakomitea.

-Saimme Rovaniemen liikuntapalveluilta salibandyvuorot sekä tukea ja tiedotusapua kaupungin soveltavanliikunnan ohjaajalta. Hankkeessa käytiin läpi erilaisia toimintamalleja ja muiden kokemuksia, jotka auttoivat myös oman toiminnan kehittämisessä. Kannattakin kysyä rohkeasti apua ja vinkkejä niin kaupungilta kuin muilta salibandyseuroilta.

Santa’s Unitedin soveltavan liikunnan ryhmässä pelataan paljon ja tehdään tekniikka harjoittelua ryhmän taitotason mukaan. Ryhmä harjoittelee joka maanantai klo 18-19 Ylikylän liikuntasalissa, Rovaniemellä.

Lisätietoja:

Jani Saukko
puh. 044 – 7601100
email; jani.saukko@santasunited.fi

Nettisivuilta
Avoimet Ovet -hanke

Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.

Jaa artikkeli