Salibandyliitto tukee Olympiakomitean vetoomusta – 21 000 aikuispelaajaakin on saatava kentille!

Olympiakomitea julkaisi tänään hallitukselle suunnatun vetoomuksen liikunnan ja urheilun rajoitusten purkamisen puolesta laajemmin. Salibandyliitossa tuetaan vetoomusta varauksetta.

– Liikunnan rajoituksia on perusteltua keventää mahdollisimman pian. Harrastamisen rajoittamisella on pitkäaikaisia haittoja suomalaisten fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Nyt on aika avata myös sisäliikuntatilat, totesi Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Salibandyliitossa on pandemian ajan tuettu Olympiakomitean linjauksia ja kannanottoja. Niin nytkin, ja entistä ponnekkaammin, jos mahdollista.

– Lasten ja nuorten harrastaminen on onneksi saatu turvattua pandemian aikana, mutta urheilu kuuluu kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta, toteaa Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

– Liikunnan rajoittamiselle ei ole enää perusteita. Tällä hetkellä Salibandyliitossa on noin 21 000 pelaajaa, jotka odottavat kuumeisesti pääsyä harrastuksensa pariin pikimmiten. Tätä asiaa pitää päättävien tahojen edistää nyt kaikin mahdollisin keinoin.

Hallitus on pääministeri Sanna Marinin johdolla jo viestittänyt matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamisen mahdollisuutta koronapassilla aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa.

Jaa artikkeli