Salibandyliiton tarkennus jäsenseurojen harjoitusotteluiden järjestämiseen

Saamiemme tiedusteluiden vuoksi Salibandyliitto antaa tarkennuksen toimintaohjeeseen jäsenseurojen harjoitus- ja ystävyysotteluiden järjestämiseen.

Salibandyliitto on antanut toimintaohjeen seuroille lajinomaisen toiminnan toteuttamiseen 1.6. alkaen. Salibandyliiton ohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintoviraston ja Olympiakomitean ohjeistuksiin sekä sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.

Saamiemme tiedusteluiden vuoksi Salibandyliitto antaa tarkennuksen toimintaohjeeseen jäsenseurojen harjoitus- ja ystävyysotteluiden järjestämiseen. 1.6. annetut toimintaohjeet ovat edelleen voimassa ja suosittelemme että niitä noudatetaan kaikessa lajinomaisessa toiminnassa, myös harjoitusotteluissa.


Lue myös: Salibandyliiton ohjeistus seuroille harjoittelun toteuttamiseen 1.6. alkaen

Salibandyliitto edellyttää, että seurat seuraavat viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistuksia mahdollisten muutosten takia.

Harjoitusottelutapahtumaan ei saa osallistua, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Salibandyliiton kilpailusääntöjen (43§) mukaisesti “Seurat voivat vapaasti sopia ystävyysotteluista. Kun liiton jäsenseurojen joukkueet pelaavat ystävyysottelun ja ottelun erotuomarina toimii liiton hyväksymä erotuomari, tulee molempien joukkueiden luovuttaa erotuomarille ennen ottelun alkua luettelo joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä. Pelaajaluetteloon on merkittävä ystävyysottelun osapuolena olevan seuran ja joukkueen nimi sekä vastuuhenkilö.”

Erotuomari huolehtii ottelun pöytäkirjaan kirjattavista henkilöistä (joukkueiden pelaajaluettelot, toimihenkilöt ja ottelun toimihenkilöt).

Harjoitusottelun järjestävän seuran/joukkueen tulee huolehtia, että tapahtumaan osallistuvat henkilöt ja heidän yhteystietonsa ovat tiedossa 14 vuorokautta ottelusta eteenpäin mahdollisen koronavirusinfektion toteamisen johdosta. Tämä koskee myös mahdollisia katsojia/pelaajien vanhempia, jotka seuraavat ottelua (viranomaisten ohjeet huomioituna) katsomossa tai kentän laidalla. Ottelutapahtumaan tulee kokonaisuudessaan osallistua korkeintaan 50 henkilöä.

Jaa artikkeli