Salibandyliiton päivitetty ohjeistus: aikuisten harrastustoiminta koronaepidemian eri vaiheissa

Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen edustajien työryhmä on työstänyt yhteisen suosituksen aikuisten harrastustoimintaan koronaepidemian eri vaiheissa. Vaiheet ovat perusvaihe, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Tausta: Olympiakomitean ja lajiliittojen suositukset aikuisten harrastustoimintaan koronaepidemian eri vaiheissa.

Salibandyn osalta uusi ohjeistus koskee aikuisten harrastustoimintaa, johon lasketaan miesten 2.–6. divisioonat, naisten 1.–4. divisioonat sekä miesten ja naisten seniorisarjat.

Ohjeistus ei siis koske miesten ja naisten F-liigoja, miesten Divaria ja Suomisarjaa eikä Suomen Cupia. Ohjeistus ei myöskään koske juniorisarjoja.

Ohjeistuksen mukaan koronaviruksen kiihtymisvaiheessa olevista sairaanhoitopiireistä ei tehdä pelireissuja muiden sairaanhoitopiirien alueille. Vastavuoroisesti kiihtymisvaiheessa oleville sairaahoitopiirien alueille ei matkusteta muilta sairaanhoitopiirien alueilta pelaamaan.

Leviämisvaiheen alueilla aikuisten harrastustoiminnaksi luokiteltavat sarjat keskeytetään toistaiseksi.

Tänään (3.11.) siirretään tarvittavat ottelut 8.11. saakka. Näiden siirrettyjen turnausten ja otteluiden uudet ajankohdat ja pelipaikat ilmoitetaan joukkueille välittömästi niiden varmistuttua.

Päätökset seuraavien otteluiden ja turnausten siirroista tehdään viikoittain THL:n sairaanhoitopiirien tilannearviointeihin perustuen.

Sekä kiihtymis- että leviämisvaiheiden alueilla joukkueiden sisäinen harjoittelu on edelleen sallittua, kunhan se tapahtuu ohjeistusten mukaisesti eli turvallisesti ja vastuullisesti.

Uusi ohjeistus aikuisten harrastustoiminnaksi luokiteltavien sarjojen osalta tulee voimaan välittömästi. Ohjeistus on voimassa siihen saakka, kun alue on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Kun sairaanhoitopiirin alue siirtyy leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, jatkuvat pelit seuraavan viikon alusta alkaen kiihtymisvaiheen ohjeistuksen mukaisesti turvallisuusohjeita noudattaen. Kun sairaanhoitopiirin alue siirtyy perustasoon, jatkuvat pelit seuraavan viikon alusta alkaen otteluohjelman mukaisesti turvallisuusohjeita noudattaen.

THL:n verkkosivujen mukaan leviämisvaiheessa on tällä hetkellä Vaasan sairaanhoitopiiri. Kiihtymisvaiheessa ovat  Ahvenanmaa, HUS, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa. Loput sairaanhoitopiirit ovat perustasolla.

Lue myös:
Olympiakomitea: Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.

THL päivitti ohjeistusta – Salibandyliitto suosittelee kasvomaskien käyttöä katsomoissa.

Kaikki koronaohjeet: salibandy.fi/korona

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli