Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.
Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.
Kaikki ehdokkaat näet täältä.
Olen ehdolla: Hallituksen jäsen
Perustiedot
Nimi: Jukka Rantanen
Ikä: 54
Koulutus: Ammattikoulu, TUT (turvallisuustekniikka)
Ammatti: Prosessimies, yrittäjä, keksijä
Kotikunta: Forssa
Ehdottanut seura/t: Forssan Suupparit ry
Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Vuosituhannen vaihteessa alkanut matka salibandyssä alkoi puulaakipeleistä, joka johti FoSu:n firmasarjan pyörittämiseen ja tyttären pelaamisen myötä juniorivalmennukseen.
Muutama vuosi vierähti myös alasarjapelaajana, joukkueenjohtajana ja erotuomariasettelijana. Pisimpään viihdyin FoSu:n edustusjoukkueen managerina divarissa ja kakkosessa. Salibandyn puuhamiehenä on siis mennyt reilut parikymmentä vuotta, siihen mahtuu yli kymmen vuotta liittovaltuustossa, vuonna 2005 halliprojekti, joka vei forssalaiset olosuhteet kerralla kuntoon. Vuonna 2011 keksin Järvisählyn, jota vedettiin kahdeksan vuotta, mutta lopetettiin taloudellisesti kannattamattomana 2019. Nyt useampi vuosi FoSu:n puheenjohtajana ja ensimmäinen kausi liittohallituksen jäsenenä.
Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Olen monessa mukana ja työturvallisuus on ollut lähellä sydäntä salibandyäkin pidempään. Istun myös Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n hallituksessa, kehittämässä harrasteliikunnan mahdollisuuksia Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Forssan seudun junioriseurojen puheenjohtajafoorumissa, mietimme yhteistyössä yli lajirajojen, keinoja saada lisää liikettä ihmisiin.
Erityinen kiinnostus syrjäytymisen ehkäisemiseen, drop out –ilmiön taklaamiseen ja kiusaamisen kamppaamiseen on syntynyt muutaman viime vuoden aikana ja sitä tehdään nyt tosissaan. Missiota varten perustettiin Dropin-liike alkuvuodesta ja ensimmäinen pilotti starttasi lokakuussa Forssassa HLU:n kanssa OKM:n rahoituksella. Lääkkeeksi edellä mainittuihin näen sosiaalisen liikkumisen ja toimimisen urheiluseuroissa.
Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Kolmen vuoden aikana hallituksessa opin paljon ja lisäksi saatiin mielestäni aikaan lajille hyviä avauksia, joista F-Liigan saattaminen matkaan oli yksi kovimpia juttuja. Pääsin vaikuttamaan liigojen kehittämiseen ”värväämällä” Peter Vesterbackan SSBL Salibandy Oy:n hallitukseen, ja sillä tavalla tuomaan rohkeata, isoa ajattelutapaa myös salibandyyn.
Olen innovatiivinen ajattelija ja tehtävää olisi vielä paljon. Haluan jatkaa, koska tuntuu, että työ on vielä osaltani kesken ja paljon olisi vielä annettavaa.
Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Liiton talous on huippukunnossa ja F-Liiga on matkalla kohti kirkkaampia valoja. Salibandyllä on valtava positiivinen vaikutus suomalaisten kansanterveyteen.
Siirtäisin painopistettä kesälajeista, ympärivuotiseen lajin kehittämiseen periaatteella, vähemmän ”sunsäbää” ja enemmän salibandyn kilpa- ja harrastetoimintojen kehittämistä. Vahingollisin drop out syntyy B- ja A-ikäisten kokonaisten joukkueiden lopettaessa, joten se asia pitää nopeasti tunnistaa ja korjata.
Parannettavaa on myös lajin selkärangan eli reilun kahdensadan junioriseuran hallinnon parantamisessa, seurojen talouden ja johtamisen osalta, tätä ajatusta olen ollut tuomassa myös uuteen strategiaan.
Mielestäni Suomen jo ollessa kansainvälisen salibandyn suunnan näyttäjä, olisi luontevaa liittää siihen lajiosaamisen opettaminen muille. Yhdistämällä suomalainen maailman paras opetus ja salibandy, syntyisi uusi vientituote. Tästä voisi syntyä uudenlaista liiketoimintaa yhteistyössä liiton, F-liigan ja vaikkapa Eerikkilän kanssa.
Vapaa sana
Olen innovaattori, ajattelija ja tekijä, en niinkään esiintyjä tai puhuja.
Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia