Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 15: Hannu Granroth

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Hannu Granroth
Ikä: 67
Koulutus: Yo-merkonomi
Ammatti: Yrittäjä, toiminnanjohtaja
Kotikunta: Tampere
Ehdottanut seura/t: Salibandy Club Classic ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?

Harrastepelaajana, joukkueen vetäjänä, yleismiehenä, innokkaana katsojana MM-kisoja myöten, Salibandy Club Classicin puheenjohtajana 30 vuoden ajan.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Tampereen Tennisseuran toiminnanjohtajana vuodesta 1979, yrittäjänä vastuualueena shop/kahvio sekä huoltotyöt Tampereen Tenniskeskuksessa, hallipäällikkönä vuodesta 1985, monissa valiokunnissa ja työryhmissä Suomen Tennisliitossa 1970 luvulta alkaen, viimeiset 7 vuotta Tennisliiton hallituksessa.

Tampereen kaupungin seuraparlamentissa ja sen varapuheenjohtajana vuodesta 2015. Tampereen Urheiluakatemian johtoryhmässä 2007-2015. Tampere Open Oy hallituksen jäsen 2015 alkaen. Hämeen Liikunnan ja Urheilun hallituksessa 1996-97. Aiemmin mukana hallitustyössä ja valmentajana myös Mäntän Tennisklubissa, Mäntän Urheilijoissa ja Tennis Club Pyynikissä.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Olen toiminut seuratasolla pitkään Tampereen Tennisseurassa ja Salibandy Club Classicissa sekä myös aluetasolla ja liittotasolla muissa lajeissa. Haluaisin vielä tuoda kokemukseni ja osaamiseni Salibandyliiton hallitukseen, jotta voisimme yhdessä viedä tätä mielestäni parasta joukkuelajia uudelle tasolle ja samalla palvella jäsenseurojamme mahdollisimman hyvin.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Mielestäni salibandyn tila Suomessa on hyvä. Se on mennyt nopein harppauksin eteenpäin. Menestystä on tullut maajoukkuetasolla, liiga on kehittynyt, sarjatoiminta on laajentunut, pelaajamäärät ovat lisääntyneet eli paljon on tehty oikein, jotta tähän on päästy.

Seuraavina vuosina on edessä haasteena pelaajamäärät, jotka ovat viime aikoina lähteneet pieneen laskuun, koska kilpailu harrastajista muiden lajien ja vapaa-ajan muotojen kanssa on kovaa. Olosuhteet ovat jatkuva ongelma, jossa tulee liitolla olla aktiivinen ote.

Sponsorimarkkinat hankaloituvat koronan ja kovan kilpailun takia, uusia liiketoimintoja täytyy löytää. Live-urheilun katsominen vähenee, tarvitaan digitaalisuuden kehittämistä ja liikkuvan kuvan kaupalliset ratkaisut ovat tärkeitä. Lajin brändin tulee olla erottuva ja edelläkävijä, sopii nuoreen urheilumuotoon. Organisaation tulee olla joustava ja sopeutuva, jotta mahdollisimman suuri osa käytössä olevista varoista saadaan varsinaiseen toimintaan.

Seuratoiminnan palvelut ja tuki pitää saada mahdollisimman hyvälle tasolle. Seurat ovat toiminnan tärkein osa-alue ja aina täytyy muistaa, että liitto on seurojen perustama valtakunnallinen yhteisö.

Vapaa sana
Olen ollut mukana salibandytoiminnassa vuodesta 1990 ja toiminta on sinä aikana kasvanut ja kehittynyt nopeammin kuin missään muussa lajissa. Tämä kasvutarina on jatkunut yhtenäisenä tähän kokoluokkaan eli merkittäväksi liikuttajaksi ja yhdeksi suurimmista Suomessa.

Tästä eteenpäin kilpailussa menestyminen on paljon vaikeampaa. Myös korona-aika asettaa omat haasteensa. Menestys vaatii paljon työtä, oikeita valintoja ja hyviä päätöksiä. Uskon, että tässä kehitystyössä, on hyötyä kokemuksesta järjestötyössä, ja haluan olla siinä mukana.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli