SÄBÄMESTARI astuu koulumaailmaan – hanke pilottivaiheessa

SÄBÄMESTARI astuu koulumaailmaan tukemaan lasten ja nuorten harrastamista.    

Salibandyliitto on mukana Olympiakomitean lasten harrastamisen tehostushankkeessa, jonka tavoitteena on tarjota alakouluikäisille lapsille paikallisesti koulupäivän jälkeistä ja kaikille avointa liikuntaa.

Salibandyliiton SÄBÄMESTARI astuu koulumaailmaan -hankkeessa on kolme osa-aluettaohjaajien kouluttaminen, kerhotoiminnan käynnistäminen kouluilla sekä suoraan kouluille suunnattu virtuaalinen salibandytapahtumapäivä. Hankkeesta saatujen kokemusten kautta Salibandyliitto tuottaa kaikkien jäsenseurojensa käyttöön matalan kynnyksen kerhotoiminnan konseptin. Teema on varsinkin nyt ajankohtainen, sillä harrastamisen tukemiseen tähtäävä Suomen malli käynnistyy vuoden vaihteen jälkeen ja tähän toimintaan kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus hakea rahoitusta.  

 

Pilottiseurat ovat OFBC Oulusta, SBS Paha Ähtäristä ja FC Tuusula Tuusulasta 

SÄBÄMESTARI astuu koulumaailmaan -hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä hankkeen pilottiseurojen kanssa, jotta kokonaisuudesta ja konseptin toimivuudesta saadaan mahdollisimman paljon käytännön kokemuksia heti alkuvaiheessa. Seurat toteuttavat hankepilotointia omalla alueellaan innostaen paikallista kunta- tai kaupunkisektoria, sekä kouluympäristöä yhteistyöhön mukaan. Hanke kohdentuu alakouluikäisiin lapsiin, joille halutaan tarjota kaikille avointa, helppoa ja hauskaa harrastetoimintaa suoraan koulupäivän päätteeksi. 

Pilottiseurojen valinnassa huomioitiin muun muassa maantieteellisyys ja seurojen toiminnallinen erilaisuus. Tärkeä valintakriteeri oli myös Olympiakomitean edellytys seuran halukkuudesta lähteä tavoittelemaan seuratoiminnan laatuohjelman mukaista Tähtiseuramerkkiä. Salibandyliiton seurakehitys on näin tiiviisti hankkeessa mukana, sillä seurojen kokonaisvaltainen kehittäminen takaa osaltaan pitkäjänteisen toiminnan ja luo mahdollisuuksia monimuotoisen harrastustoiminnan tarjoamiselle.

SÄBÄMESTARI astuu koulumaailmaan on ensimmäinen askel salibandyn harrastamisen suomen mallin mallintamisessa tuoteperheenä koulumaailmaan. SÄBÄMESTARI astuu koulumaailmaan –konsepti on seurojen käytössä alkuvuodesta 2021, ja konseptin käyttöä varten seuran tulee hakea SÄBÄMESTARI-laatutunnusta. Salibandyn osalta harrastamisen suomen mallista uutisoidaan lisää marraskuun puolivälissä. 

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).
Vilma Pekkala
Hanketyöntekijä
Hanketyöntekijä, SunSäbä-kiertuevastaava, viestintäkoordinaattori.
Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli