#Säbäkuu starttaa viestintäkampanjana: Ensimmäisen viikon teemana salibandyn ikiliikkujat

Tammikuu on Säbäkuu, vaikka kiristyneet koronarajoitukset sitä ilkeästi ympäri Suomea kiusaavatkin. Rajoitusten vuoksi Säbäkuun ensimmäinen viikko on päätetty muuttaa viestintäkampanjaksi, jossa viestimme salibandyn ikiliikkujista joka ikäluokassa.

Ikiliikkujien teemaviikkoa voi hyödyntää täysin viestinnällisestä näkökulmasta ja Salibandyliitto kutsuukin seurat tuottamaan materiaalia tästä teemasta. Liitto tarjoutuu ilomielin levittämään seurojen materiaalia ja takaamassa sille näkyvyyttä myös liiton kanavissa. Tutun #salibandy.hashtagin lisäksi toimii rinnalla nyt tietenkin erinomaisesti #säbäkuu.

Materiaalia salibandyn ikiliikkujista voi tuottaa vaikkapa tällaisilla lähestymiskulmilla:

1. Kontaktoi lähiseutunne eläkeläisyhdistys ja sopikaa, että koronarajoitusten päättyessä (ja tartuntatautitilanteen sen mahdollistaessa) toteutatte yhteistyössä teemaviikkoon sopivaa toimintaa TAI Kehittäkää valmiiksi tapahtumapohja, jossa teette ikiliikkujat tapahtuman seuranne pelaajien isovanhemmille. Pelaajat voivat esim. kutsua kaverikortteja hyödyntäen isovanhempansa mukaan treeneihin.

2. Mieti, ketkä ovat seurassasi todelliset ikiliikkujat. Voit tunnistaa heitä mm. seuraavista kriteereistä:
a. Ikiliikkuja on aina treeneissä ja peleissä. Hän on ensimmäisenä mukana, kun puhutaan kinkunsulatussählyistä, lenkistä, puntista tai peleistä – soitit mihin aikaan ja minä päivänä tahansa
b. Ikiliikkuja voi olla usean lajin harrastaja, joka rakastaa pelaamista ja on aina pelaamassa jotain lajia.
c. Ikiliikkuja on monesti joka paikan höylä, voi olla useammassa ryhmässä/joukkueessa lajin sisällä mukana, jotta varmasti löytää itsellensä tarpeeksi treenejä/pelejä.
d. Ikiliikkuja voi myös olla se, joka on aina järjestämässä itse kinkunsulatussählyjä, höntsäpelejä tai kasaamassa joukkuetta turnauksiin

3. Ilmianna ikiliikkuja meille TAI pyydä seurasi somevastaava (tai vaikka nuorten pelaajien ryhmä) tekemään lyhyt video/puhelinhaastattelu ikiliikkujastanne ja toimita materiaali meille Salibandyliittoon julkaistavaksi! Lisätkää materiaaliin myös, mitä te olette keksineet kohtaan 1.

Materiaali lähetetään sähköpostilla Salibandyliiton harrastustoiminnan koordinaattori Minja Kolkalle osoitteeseen minja.kolkka at salibandy.fi ja lupaamme jakaa sen liiton eri kanavissa teemaviikon aikana.

Näin saadaan yhdessä näkyvyyttä lajille Säbäkuun aikana sekä omalle seurallenne. Viedään yhdessä pienin teoin lajin näkyvyyttä eteenpäin!

Materiaalia voi lähettää koko tammikuun ajan kaikista eri teemoista, mutta nyt ensimmäiseksi toivomme näillä vinkeillä materiaalia etenkin ensimmäisestä teemaviikosta.

Tällä hetkellä ainakin 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat pelaajat saavat jatkaa toimintaansa ja haluammekin rohkaista teitä jakamaan, mitä seurassa tapahtuu tammikuussa = #säbäkuussa. Kaikki tekeminen seurassanne otetaan ilolla vastaan eli ei tarvitse olla erikoista toimintaa. Viestinnän tavoitteena on kertoa salibandyn positiivisia asioita ja kertoa, miten luovimme myös koronarajoitusten keskellä!

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Hannu Tuominen

Jaa artikkeli