Säbäkuu

Kaikki hyöty irti MM-kisoista: Säbäkuu tulee tammikuussa

Salibandy on tällä hetkellä poikkeuksellisen voimakkaasti esillä, kun peräkkäin ja jopa osittain päällekkäin pelattiin sekä miesten että naisten MM-kisat.

– Säbäkuu on teemakuukausi, jolloin kutsumme kaikki mukaan pelaamaan salibandya! Säbäkuu on ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntää MM-kotikisahuumaa. Samanlainen tilaisuus tulee eteen noin kerran kymmenessä vuodessa, joten nyt, jos koskaan tästä tilaisuudesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti, liittokoordinaattori Tea Naskali kertoo.

Säbäkuu-hankkeen vetäjänä Salibandyliitossa toimiva Naskali korostaa, että kyseessä on ennen kaikkea seurojen kanssa tehtävä hanke. Lajista kiinnostuneita tuodaan tutustumaan seuratoimintaan – koko kuukauden ajan erilaisten teemojen innostamana. Parhaassa tapauksessa useat löytävät oman, uuden roolinsa salibandyn ja seuratoiminnan parissa.

– Salibandyn yhteiskunnallinen merkitys syntyy koko Suomen kattavasta seuratoiminnasta. Vain yhdessä seurojen kanssa voimme onnistua Säbäkuun toteuttamisessa. Näytämme kuinka suuri merkitys salibandylla on Suomessa, ja tarjoamme matalalla kynnyksellä mahdollisuuksia päästä mukaan hienon lajimme pariin, Naskali sanoo.

Salibandyliiton seura ja harrastustoiminta -sektori on jo saanut sitoutettua useita seuroja mukaan Säbäkuuhun, mutta lisää seuroja kaivataan hankkeeseen mukaan.

– Toivottavasti seuroissa tartutaan Säbäkuuhun ja nähdään se mahdollisuutena saada mukaan harrastajia keskellä vilkasta salibandykautta, Naskali sanoo.

Säbäkuun teemaviikot

Säbäkuu rakentuu neljän teemaviikon ympärille, jotka ovat ikiliikkujat, vapaaehtoisten kiittäminen, säbäkarnevaalit sekä paikallisuus ja lähiliikunta. Jokainen seura voi aikatauluttaa ja suunnitella oman seuransa tapahtuman tai tapahtumat näiden teemaviikkojen mukaisesti.

Teemaviikkojen aikataulut:

Viikko 1: 3.-9.1.2022: Ikiliikkujat
Viikko 2: 10.-16.1.2022: Vapaaehtoisten kiittäminen
Viikko 3: 17.-23.1.2022: Säbäkarnevaalit
Viikko 4: 24.-30.1.2022: Paikallisuus ja lähiliikunta

Säbäkuun ja teemaviikkoja toteuttamista helpottamaan on kehitetty erilaisia sisältöjä tuotekorttien muodossa. Nämä on kehitetty yhdessä seuratoimijoiden kanssa vuoden 2021 aikana. Tarjolla on esimerkiksi tuotekortteja kävelysählyyn, vapaaehtoisten kiittämiseen, säbäkarnevaaleihin ja kerhotoimintaan.

Lue ja katsoa lisää Säbäkuusta tästä. Lisätietoa ja tarkempia ohjeita seuroille liittokoordinaattorilta ja alueiden seuratoimintapäälliköiltä.

Tea Naskali
Liittokoordinaattori
Päätöksenteon koordinointi, hallituksen kokousten sihteeri, huomionosoitukset, vapaakortit, liiton kokoukset ja henkilöstöasiat. Työsuojeluvaltuutettu.

Jaa artikkeli