Paluu tulevaisuuteen - pelikentät täyteen: keskustelutilaisuudet seuratoimijoille

Salibandyliitto järjestää 28.1.2021 kaksi keskustelutilaisuutta seuroille, joissa käydään läpi seurojen ajankohtaisia kuulumisia koronatoimien keskellä. Samalla ideoidaan yhdessä sitä, kuinka houkutellaan lajin harrastajat takaisin seuroihin, kun harrastaminen on jälleen turvallista ja vastuullista.

– Meillä on käynnissä MM-kisavuosi, ja tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni seura saa hyödyn irti lajin näkyvyydestä kotikisavuonna. Tässä vaiheessa kautta, kun toiminta on
keskeytetty ja sarjat ovat pääosin tauolla, on aiheellista miettiä, miten harrastajat löytävät lajin pariin takaisin sitten, kun se on jälleen mahdollista”,  kertoo toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

Tilaisuudessa keskustellaan seuratoiminnan tämän hetken haasteista ja niiden ratkaisumahdollisuuksista.

– Haasteet seuroissa ovat osin samanlaisia, osin hyvin erilaisia, mutta kohtaamiset seurakollegoiden kanssa ovat vähissä. Haluamme tuoda seurojen työntekijät ja vapaaehtoistoimijat yhteen ja jakaa hyviä ideoita ja toimintatapoja, joita poikkeusaika on seuroihin tuonut, tiivistää seura- ja kehityspalveluden päällikkö Mervi Kilpikoski.

 

Uusia mahdollisuuksia harrastamiseen

Seurojen tämänhetkisen tilanteen lisäksi suunnataan ajatuksia myös loppuvuoden toimintaan.

– Uuden, syksyllä käynnistyvän kauden kynnyksellä kannustamme pihapelikulttuurin vaalimiseen. Suunnitteilla on oma pihapeliin painottuva teemakuukausi, johon toivomme  ajatuksia seuratoimijoilta. Lisäksi MM-kisojen jälkeiselle ajalle, vuoden 2022 alkuun, on työstössä valtakunnallinen Säbäkuu, jonka tavoitteena on saattaa uudet, kisojen myötä lajista innostuneet harrastajat nopeasti lajin pariin. Haluamme kuulla seurojen ajatuksia ideoista ja parhaista toimintamalleista, jotta voimme jatkaa suunnittelua seurojen ja Salibandyliiton kannalta innostavalla ja järkevällä tavalla, lopettaa Kilpikoski.

Paluu tulevaisuuteen -keskustelutilaisuudet järjestetään torstaina 28.1.2021.

Tilaisuuksien ajankohdat- ilmoittaudu mukaan:

Klo 13:00-15:00 seurojen työntekijöille

Klo 17:30-19:30 seurojen vapaaehtoisille vastuuhenkilöille

 

Jaa artikkeli