3v3_pelimuoto_sarjatoiminta

Pyydä kolme kaveria mukaan ja ilmoittaudu ensi kauden peleihin - uuden 3v3-sarjan otteluita järjestetään ympäri Suomen

Salibandyn 3v3 -pelimuoto on hauskaa, vauhdikasta ja pallokosketuksia tulee jokaiselle paljon. Pienet joukkuekoot ja alueelliset turnaukset takaavat entistä matalamman kynnyksen osallistumiselle. Tulevalla kaudella 3v3 -sarjatoimintaa järjestetään viidessä eri sarjassa ympäri Suomen ja kauden huipentaa SM-finaalit.

Harjoituskentiltä tuttu 3v3 -pelimuoto nähdään tulevalla kaudella myös salibandyn sarjapelien tarjonnassa. Pelimuotoa on viimeisten vuosien aikana pilotoitu turnausmuotoisina tapahtumina ympäri Suomen. Keväällä 2023 järjestettiin lajin ensimmäiset SM-kilpailut ja viime keväänä taisteltiin lajin ensimmäisistä maailmanmestaruuksista Lahdessa U19 MM-kisojen yhteydessä.

Pelimuoto takaa vauhdikkaat ja viihdyttävät ottelut – kolme kenttäpelaajaa ja maalivahti, pienempi kenttäkoko sekä lyhyempi peliaika pitävät pelin intensiteetin korkealla. Pelikenttä on 20 x 10 metrin kokoinen ja ottelut pelataan 2 x 10 minuutin peliajalla. Myös joukkueiden sekä turnausjärjestäjien näkökulmasta pelimuoto tarjoaa vaihtoehdon matalan kynnyksen otteluille jo pelkästään pienemmän osallistujamäärän myötä; joukkueessa saa olla yhteensä yhdeksän pelaajaa, mutta jo neljällä henkilöllä voi peleihin lähteä mukaan. Joukkueen ei tarvitse olla Salibandyliiton jäsenseura. 

-3v3 pelimuoto mahdollistaa ajatuksen siitä, että kuka tahansa voi pyytää kaverit mukaan ja osallistua peleihin. Jo nyt palaute osallistuneilta pelaajilta ja joukkueilta on ollut todella hyvää. kertoo pelaamisen ja harrastamisen kehityspäällikkö Tiina Koivisto ja jatkaa:

-Pelimuoto sopii erityisen hyvin myös pienemmille paikkakunnille, joissa välimatkat saattavat olla pidempiä ja pelaajamäärät pienempiä. 3v3 on täynnä vauhtia ja pallokosketuksia tulee jokaiselle pelaajalle paljon. 

Ilmoittaudu mukaan nyt! Ilmoittautuminen tapahtuu TorneoPal-palvelusivustolla.

3v3 sarjatoiminta kaudella 2024-2025

3v3-pelimuotoa pelataan alueellisesti ympäri Suomen, viidessä eri sarjassa.

Sarjat:

  • naiset
  • miehet
  • seka
  • juniorit T13-15
  • juniorit P13-15

Ilmoittautuminen syys- ja kevätkaudelle tapahtuu erikseen ja molempien kausien aikana luvassa on kolmesta neljään ottelutapahtumaa. Joukkueen ei tarvitse olla Salibandyliiton jäsenseura. 3v3 sarja huipentuu kevään SM-finaaliin, johon pääsevät jokaisen alueen parhaat. 3v3 SM-finaaliturnaus järjestetään 14.-17.8.2025 Espoon SM-viikkojen yhteydessä. Ilmoittaudu mukaan nyt! Ilmoittautuminen tapahtuu TorneoPal-palvelusivustolla.

Linkkejä

3v3 nettisivut – materiaalit, säännöt ja sarjatoiminnan tarkemmat ohjeet

Suvi Hämäläinen iski ratkaisun – Suomen naisille historiallinen 3 vastaan 3 -pelimuodon maailmanmestaruus

Roni Back, Tuukka Ritokoski, Janne Saarinen ja 3v3 salibandy valloittivat Triplan – seuraavaksi isketään 3v3 MM-kisoissa Lahdessa

Pienempi joukkuekoko, tiiviimpi turnaus ja matalampi osallistumiskynnys – 3v3 on otettu innolla vastaan Rovaniemen Santa’s Unitedissa 

Jaa artikkeli