PSS teki tasaisen pelin maalit – finaalivoitot nyt 1-1

Porvoon Salibandyseura tasoitti voitoiksi F-liigan naisten finaaleissa 1-1, kun se kaatoi tänään kotonaan SB-Pron maalein 4-2. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa, ja kolmas kohtaaminen odottaa keskiviikkona Nurmijärvellä.

Eilen alle taitojensa esiintynyt PSS sai tänään avausmaalin, kun se pelasi pallon vasenta laitaa kahdella syötöllä syvälle ja Henna Uljua yllätti maalivahti Juulia Katajan pienehköstä kulmasta puolustajan varjosta lähteneellä kääntölaukauksella. Pro tuli erän lopussa tasoihin keskialueen pallonriistosta lähteneellä vastaiskulla, jossa Karoliina Kujala otti viimeisen kosketuksen kaksossisko Elina Kujalan poikkisyötöstä.

Pelillisesti tasainen oli toinenkin erä, mutta maalinteossa onnistui vain PSS. Porvoolaisten saatua vapaalyönnin läheltä maalia Annina Levälampi täräytti ensimmäisen yrityksensä päin muuria mutta iski takaisin lapaan pompanneesta pallosta johtomaalin. Pelin puolivälissä Julia Turunen voitti pallon keskialueella ja kiemurteli itse vetopaikkaan saakka sijoittaen takatolpan juureen 3-1. SB-Pro aloitti päätöserän hyvin, mutta seuraavakin maali kolahti omiin, kun Ella Sundström petasi paikan Ella Holmbergille ja tämä sijoitti pallon yläkulmaan.  Aino Tuokkola onnistui vielä pomputtamaan kavennuksen maaliviivan takaa puolustajan jalan kautta, mutta tasoitus ei onnistunut edes kuudella viittä vastaan.

– Ei meiltä vieläkään paras peli mutta suunta oli oikea, PSS:n Marianne Väliaho arvioi Ruudun haastattelussa.
– Kotona on aina kiva pelata, ja täällä pelataan yleensä aika hyvin. Onneksi nyt on muutama välipäivä ennen keskiviikon peliä. Katsotaan vähän videoita ja parannetaan vielä tästä. Eilinen oli meille hyvä herätys, silloin ei oltu vielä ihan valmiita peliin mutta nyt jo valmiimpia.

SB-Pron Anu Raatevaara näki peliin tulleen eilisen jälkeen lisää vauhtia.
– Pelitempo kasvoi aika paljon eilisestä. Oltiin kyllä varauduttu, että PSS tekee jotain muutoksia.

Arkistokuva: Jarmo Koskela