PSS murjoi EräViikingit ja haastaa huomenna mestari SB-Pron

PSS:llä on edelleen mahdollisuudet naisten Salibandyliigan pudotuspeleihin ykköspaikalta, jos SB-Pro kaatuu huomenna kotonaan.

Naisten Salibandyliigan sijoitussarjoissa pelattiin tänään kaksi ottelua, kun PSS kaatoi A:ssa kotonaan EräViikingit 6-1 ja Classic B:ssä kotonaan TPS:n 5-4. PSS ja mestari SB-Pro ratkovat sunnuntaina Nurmijärvellä, kumpi lähtee ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin ykkösenä. PSS on Prota nyt kaksi pistettä jäljessä.

Tänään Porvoossa nosti avausmaalin EräViikinkien Taru Nordman, mutta PSS tuli pian tasoihin Ella Holmbergin osumalla ja karkasi toisessa Inka Lampisen ja Ella Sundströmin onnistuessa. Maajoukkuehyökkääjä Ella Sundström (kuvassa) ahnehti ottelussa tehot 1+4.

Tampereella karkasi TPS vielä kolmannessa erässä 3–4-johtoon Milja Rastaan maalilla. Classic pusersi kuitenkin voittoon erikoistilanneosumilla, kun ensin osui siirretyn rangaistuksen aikana Meri Jokinen ja viisi ja puoli minuuttia ennen loppua vielä Meri Mäkinen voittomaalin ylivoimalla. Alisa Pöllänen laukoi voittajien maaleista kaksi ja syötti yhden.

Naisten liigakarsinnan ensimmäisen vaiheen ottelussa ÅIF nappasi Emma Hartwallin jatkoaikamaalilla 4–3-avausvoiton Steelersistä vaikka oli vielä kolmannessa erässä tappiolla 0-3. Kaisa Kantokorven kavennuksen jälkeen Susanna Aura hyödynsi vieraiden viiden minuutin jäähyn ylivoimaosumalla, ja neljä minuuttia ennen loppua Iida Hakulinen löi pelin tasoihin Emma Hartwallin syötöstä. Jatkoaikaa ehdittiin pelata kaksi minuuttia ja 46 sekuntia ennen kuin sama kaksikko osia vaihtaen rakensi ratkaisun.

Arkistokuva: Jarmo Koskela