Nimekäs ryhmä: U23 haastaa miesten maajoukkueen toukokuun yhteisleirillä

Suomen miesten sekä U23-maajoukkueet kokoontuvat maanantaista 3.5. perjantaihin 7.5. yhteiselle leirille Eerikkilään. U23-leiriryhmään on kutsun saanut kaksi maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Ohjelmassa on torstaina sekä perjantaina joukkueiden keskinäiset harjoitusottelut, joista on luvassa striimit kotisohville.

Miesten ryhmä täältä: MM-kotikisat puolen vuoden päässä – miesten maajoukkue kokoontuu toukokuun alussa

– Leirin suurin tavoite U23-joukkueen osalta on edelleen valmistaa pelaajia kohti miesten maajoukkuetta ja tuottaa heille oivalluksia pelaamisesta, U23-joukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen tiivistää.
– Leirillä päästään paljon pohtimaan peliä itse, ja me valmentajat olemme siinä tukemassa pelaajien itseohjautumisen kehittymistä ja apuna synnyttämässä keskustelua.

Tärkeässä osassa ovat myös harjoitusottelut miesten maajoukkueryhmää vastaan.
– Meillä on kasassa monipuolinen ryhmä. Tavoite on haastaa miehet tosissaan ja uskon, että myös pystymme siihen. Haluamme tietysti tarjota miesten joukkueelle mahdollisimman hyvän sparrin, koska heillä on menossa MM-projektissa tosi tärkeät hetket ja haastava laadukas peli antaa parhaat mahdollisuudet myös pelaajatarkkailun suhteen.

U23-ryhmää odottaa Eerikkilässä myös kattava testipaketti.
– Sarjakauden jälkeen on hyvä katsoa, mistä tasosta lähdetään liikkeelle. Samalla saadaan dataa pelaajien omissa joukkueissa tehtävän fysiikkaharjoittelun tueksi. Meidän ja miesten maajoukkueen testit ovat hyvä mittari myös siinä suhteessa, että pelaajat näkevät, missä kohdin huippu menee ja pystyvät paremmin pohtimaan, miten sinne huipulle tästä edetään.

Vaikka koronatilanne on onneksi jo hiukan helpottamassa, toimitaan maajoukkueleirillä kuten tähänkin saakka kaikki asianmukaiset varotoimet muistaen.
–Testien kautta tullaan leirille edelleen. Nyt onneksi näkyy jo valoa tunnelin päässä, ja on myös upeaa, että edes nämä pelaajat ovat päässeet pelaamaan. Siitä iso kiitos F-liigan ja kaikkien toimijoiden suuntaan vastuullisesta toiminnasta ja rohkeista päätöksistä, Jussi Huovinen korostaa.

U23-leirille kutsutut pelaajat:

Maalivahdit

Oskari Fälden
Nemo Sipilä

Kenttäpelaajat

Luka Ainoa
Eemeli Akola
Olli Arkkila
Jeri Heikkilä
Aaro Helin
Samuli Huppunen
Heikki Iiskola
Justus Kainulainen
Valte Karvonen
Joonatan Kovanen
Mikko Laakso
Niko Laiti
Joakim Lund
Jere Mattila
Joona Rantala
Jani Rauhala
Toni Rintala
Kaapo Siekkinen
Antti Suomela
Konsta Tykkyläinen

Taustat:

Jussi Huovinen, päävalmentaja
Miro Mäkelä, valmentaja
Antti Vartiainen, valmentaja
Tomi Räisänen, huoltaja-fysio
Jari Oksanen, joukkueenjohtaja

Joulukuun MM-kisojen kaikki liput ja lippupaketit ovat myynnissä!

Kolmen päivän avajaistunnelmasta ja samalla Suomen joukkueen alkusarjan peleistä pääsee nauttimaan edullisimmillaan hintaan 59,00 euroa (lapset alk. 49.00e) Katso liput ja lippupaketit: https://www.ticketmaster.fi/wfchelsinki2020

Jaa artikkeli