Naisten 1. divisioona vauhdissa – panoksena nousu F-liigaan

Naisten 1. divisioonaa on takana yhdestä kahteen turnauskierrosta, ja lohkojen kärkipaikoilla komeilevat A-lohkossa KaPa-65, B-lohkossa MIG ja C-lohkossa O2-Jyväskylä II.

A-lohkossa toki myös Blue Fox on voittanut molemmat ottelunsa, ja tappioitta on myös voiton ja tasapelin kirjauttanut SalBa. B-lohkossa MIG on ehtinyt pelata jo neljä ottelua menettäen yhden tasapelipisteen, kun neljässä pisteessä vaanivilla SS Novalla ja Northern Starsilla on kummallakin kaksi voittoa kahdesta ottelusta. C-lohkossa ovat kaikki joukkueet ehtineet pelata neljä ottelua, ja siellä ovat myös Jokerit ja Ä-Lasti voittaneet kaikki pelinsä.

Pelitaitoa ja kokemusta sarjasta löytyy aina naisten maajoukkuetta . Siellä viilettävät muun muassa MIGin Irja Lahtinen ja Anna-Maria Linnoinen, SS Novan Jenni Morottaja, Ä-Lastin Tiia Ukkonen ja Jokereiden Niina Turu. KaPa-65:n riveistä löytyvät Latvian maajoukkueen Klinta Martinjekaba ja Aurelija Zarina, joiden siirrosta Suomeen kertoi syksyllä lisää Pääkallo.fi.

Naisten 1. divisioona pelataan kolmessa lohkossa turnausmuotoisesti siten, että kussakin lohkossa pelataan kolminkertainen runkosarja. Peliaika on 3 x 15 minuuttia. Lohkojen voittajat etenevät suoraan F-liigakarsintaan ja kakkosetkin pääsevät yrittämään sinne esikarsinnan kautta.

Naisten F-liigakarsinnan 2. vaiheen otteluparin voittaja nousee F-liigan B-lohkoon kaudelle 2021-22. Hävinnyt jatkaa F-liigakarsinnan 3. vaiheeseen.

Naisten 1.divisioonan tarkempi sarjajärjestelmä

Jaa artikkeli