Naisten 1. divisioona, miesten Suomisarja sekä P21 SM-sarja laajenevat - näin paikat määräytyvät

Kilpailuvaliokunta on käsitellyt ja päättänyt naisten 1. divisioonan, miesten Suomisarjan sekä P21 SM-sarjan laajentamista.

Esillä olevien sarjojen joukkuemäärien nostamisesta on osittain tehty päätöksiä jo aiemmin. Sarjakauden jäädessä kesken kilpailuvaliokunta katsoi, että sijoitukset lohkoissa tulee määräytyä pisteet/ottelut -lukeman perusteella.

Naisten 1. divisioona

Tavoitteena on pelata naisten 1. divisioona kaudella 2021-22 kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa. Sarja pelataan turnausmuotoisena.

Jokaisen naisten 2. divisioonalohkon runkosarjan parhaille joukkueille tarjotaan paikkaa naisten 1. divisioonaan kaudelle 2021-22 (pl. Pohjois-Suomi).

Sarjapaikkaa tarjotaan kunkin lohkon 1.-4. sijoittuneille joukkueille ja näistä joukkueista sarjapaikan saa parhaiten sijoittunut joukkue, joka on kiinnostunut ottamaan vastaan tarjotun sarjapaikan.

Pohjois-Suomen joukkueiden mukaantulo naisten 1. divisioonaan on päätetty Salibandyliiton varsinaisessa kokouksessa 28.11.

2. divisioonajoukkueiden sijoitukset lohkoissa määräytyvät pisteet/ottelu – lukeman perusteella.

Tällä hetkellä naisten 1. divisioonan sarjapaikka on 24 joukkueella (=seuralla), joten jos jokaisesta 2. divisioonalohkosta löytyy nousuhalukas, on sarjan joukkuemäärä ensi kaudella 30 kpl.

Miesten Suomisarja

Tavoitteena on pelata miesten Suomisarja kaudella 2021-22 kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Sarja pelataan yksittäisinä otteluina.

Jokaisen miesten 2. divisioonan lohkon runkosarjan parhaille joukkueille tarjotaan paikkaa miesten Suomisarjaan kaudelle 2021-22. Sarjapaikkaa tarjotaan kunkin lohkon 1.-4. sijoittuneille joukkueille ja näistä joukkueista sarjapaikan saa parhaiten sijoittunut joukkue, joka on kiinnostunut ottamaan vastaan tarjotun sarjapaikan.

Pohjois-Suomen joukkueiden mukaantulo miesten Suomisarjaan on päätetty kilpailuvaliokunnan kokouksessa 14.4.2021.

2. divisioonajoukkueiden sijoitukset lohkoissa määräytyvät pisteet/ottelu – lukeman perusteella.

Tällä hetkellä Suomisarjan sarjapaikka on 29 joukkueella/seuralla, joten jos jokaisesta 2.divisioonalohkosta löytyy nousuhalukas, on sarjan joukkuemäärä ensi kaudella 36kpl.

P21 SM-sarja

Kilpailuvaliokunta päätti 14.4.2021 laajentaa kauden 2021-22 P21 SM-sarja pelattavaksi 14 joukkueen sarjaksi. Sarjapaikkoja on tarjottu kauden 2020-21 A-poikien 1. divisioonan parhaille joukkueille. Sarja tullaan pelaamaan kaksinkertaisena sarjana ja runkosarjan ottelumäärä nousee 26 otteluun.

Joukkueiden paremmuus sarjataulukossa on määritelty pisteet/ottelu – lukeman perusteella.

Karhut ja OLS olivat em. sarjataulukon kaksi kärkijoukkuetta ja molemmat seurat ovat ilmoittaneet ottavansa P21 SM-sarjan sarjapaikan vastaan.

Lue myös: Liiton kokous päätti: Pohjois-Suomen naisten 2. divisioonan parhailla mahdollisuus osallistua 1. divisioonaan kaudella 2021-22 (julkaistu 3.12.2020)

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli