Mitä liiton ensi vuoden toiminta pitää sisällään? - tutustu toimintasuunnitelmaan 2021

Liiton kokous vahvisti viime lauantaina Salibandyliiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2021.

Toimintasuunnitelmassa käydään läpi toimintasektoreittain ensi vuoden kärkihankkeet ja millaisin toimenpitein niitä edistetään.

Dokumenttiin voi tutustua lähemmin uutisen lopussa.

Toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta esitteli toimintasuunnitelman ja talousarvion 2021 liiton kokouksessa. Kohta löytyy videolta väliltä 1:01:45-1:12:11.

Vuoden 2021 keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet toimintasuunnitelman pääkirjoituksessa:

Tavoitteina toiminnan normalisointi, kasvu ja kultamitalit

Kuluva vuosi 2020 on ollut salibandylle, urheilulle ja koko yhteiskunnalle yllätyksellinen ja vaikea. Koronapandemia pysäytti kaiken salibandyn sarjatoiminnan maaliskuun puolivälissä, mestaruudet jäivät jakamatta ja monta hienoa salibandyhetkeä kokematta.

Suomen maajoukkuepaitaa ei ole sen koommin kansainvälisiin peleihin puettu, ja historiallista lienee se, ettei miesten maajoukkue näillä näkymin pelaa koko vuonna yhtään maaottelua.

Tätä kirjoitettaessa korona varjostaa synkästi myös vuotta 2021. Silti on yritettävä nähdä pandemian jälkeiseen aikaan ja uskottava, että ensi vuonna päästään takaisin uuteen normaaliin, jossa sarjat pyörivät ilman alituista uhkaa tapahtumien peruuntumisesta, jossa yleisö luo katsomoissa tunnelmaa ja jossa voidaan tehdä kansainvälistä yhteistyötä ilman pitkiä karanteeneja ja kalliita koronakäytäviä.

Miltä salibandyn vuosi 2021 sitten näyttäytyy koronaverhon takana? Salibandyliiton toimintasuunnitelman perusteella tulevan vuoden tekemistä ohjaa tuoreen strategian mukaisesti kolme tavoitetta.

Haluamme varmistaa:
> seurojen elinvoimaisuuden
> kasvattaa salibandyn suosiota
> tehdä Suomesta maailman parhaan salibandymaan

Seurojen elinvoimaisuuden turvaamiseksi kehitämme palveluitamme, vahvistamme seurakehityksen vaikuttavuutta verkkotyövälineitä uudistamalla ja seurojen välistä yhteistyötä kehittämällä. Lisäksi arvioimme kokonaan uudelleen junioreiden valtakunnallisten sarjojen järjestelmät pelaamisen kiinnostavuuden ja pelaajakehityksen turvaamiseksi sekä kustannusten hillitsemiseksi.

Ensi vuonna kokeilemme uusia harrastemuotoisia pelimuotoja. Tavoitteenamme on lisätä sekä salibandyn harrastajien että salibandyä eri kanavien kautta seuraavien määrää. Harrastajamäärän kasvattamiseksi laajennamme Säbämestari-konseptin hyödyntämistä nuorimpien junioreiden pelaamisessa.

Samalla kehitämme perhesählyn ja monilajikerhon konsepteja yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa, edistämme työpaikkapelaamista sekä laajennamme kouluille suunnattua salibandytoimintaa.

Panostamme huippusarjoja organisoivan F-liigan toimintaan ja näkyvyyteen, minkä lisäksi haluamme optimaalisella tavalla hyödyntää joulukuussa 2021 pelattavien kotikisojen tuoman julkisen kiinnostuksen salibandyä kohtaan.

Tehdäksemme Suomesta maailman parhaan ja samalla vastuullisimman salibandymaan laadimme tulevan vuoden aikana Salibandyliitolle kokonaan uuden lajin arvoihin pohjautuvan vastuullisuusohjelman. Parhaassa salibandymaassa valmennus on laadukasta, minkä takia panostamme valmentamisen eettisyyden varmistamiseen sekä vahvistamme arjessa tapahtuvan oppimisen edellytyksiä.

Lisäksi haluamme kehittää harrastamisen olosuhteita, joten kohdennamme omaa panostamme niin kunnallisten, yksityisten kuin seuravetoisten liikuntatilojen syntymiseen. Parhaassa salibandymaassa lajiliitto toimii tehokkaasti ja kohdentaa resurssejaan tärkeimpiin asioihin. Salibandyliiton tekemisiä, organisointia ja toimintatapoja arvioidaan tulevan vuoden aikana sekä tulevan strategian että pandemian jälkeisen uuden normaalin näkökulmasta.

Luonnollisesti haluamme olla paras maa myös huippusalibandyssä. Vuonna 2021 pelataan poikkeuksellisesti neljät MM-kisat: toukokuussa Ruotsissa ja Tshekissä naisten ja miesten U19-kisat, marras-joulukuussa Ruotsissa naisten MM-kisat sekä vuoden huipennuksena tältä vuodelta siirtyneet miesten kotikisat Helsingissä.

Neljää finaalipaikkaa ja kirkkaimpia mitaleita lähdetään tavoittelemaan kaikista kisoista. Kaikessa toiminnassamme tekemistämme ohjaavat arvomme: vastuullisuus, avoimuus, yhteisöllisyys ja ennakkoluulottomuus.

Pekka Ilmivalta, toiminnanjohtaja

Toimintasuunnitelma 2021

Toimintasuunnitelma 2021 pdf-versio täällä.

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli