Näin Salibandyliiton strategiaa toteutetaan – tutustu vuoden 2020 toimintasuunnitelmaan

Salibandyliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2020 on valmis. 36-sivuiseen dokumenttiin voi tutustua Salibandyliiton verkkosivuilla.

Salibandyliiton hallitus käsitteli ja hyväksyi liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020 viime kokouksessaan. Toimintasuunnitelmassa käydään läpi toimintasektoreittain ensi vuoden kärkihankkeet ja millaisin toimenpitein niitä edistetään.

Voit tutustua toimintasuunnitelman verkkoversioon täällä tai Issuu-palvelussa jäljempänä.

Näin Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen tiivistää vuoden 2020 keskeisiä tavoitteita ja toimenpiteitä toimintasuunnitelman esipuheessa:

Vuoden 2020 toiminnasta ja tavoitteista

Ponnistelemme strategiamme mukaisesti yhdessä koko salibandy-yhteisön kanssa kasvattaaksemme lajimme suosiota, tehdäksemme Suomesta maailman parhaan salibandymaan sekä tuottaaksemme monipuolisimmat mahdollisuudet pelata ja urheilla. Haluamme olla edelläkävijä, rohkea, yhteisöllinen ja intohimoinen. Salibandyliiton hallitus valmistelee vuoden 2020 aikana päivitetyn strategian liiton kokoukselle.

Keskeisenä haasteenamme on uudistaa kilpailutoimintaamme sen houkuttelevuuden kasvattamiseksi. Käynnistämme useita projekteja ja toimenpiteitä kehittääksemme sekä aikuisten että junioreiden sarjatoimintaa. Osallistamme kehitystyöhön myös pelaajia ja seurojen edustajia.

Edistämme harrastemuotoista pelaamista kehittämällä jo luotuja yhteistyösarjoja ja tuotteistamalla matalan kynnyksen turnaus- ja sarjatoimintaa yhdessä seurojen ja muiden toimijoiden kanssa. Kehitämme ja laajennamme Eskarisäbä-konseptia ja tiivistämme yhteistyötä seurojen kanssa. Lisäämme ulkona pelaamisen mahdollisuuksia markkinoimalla ulkona pelaamista SunSäbä-tapahtumilla ja kasvattamalla ulkopelialustojen määrää.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat luonteva osa toimintaamme ja edistämme niitä sekä omassa toiminnassamme että yhteistyössä seurojen ja muiden järjestöjen kanssa toteutettavilla hankkeilla ja toiminnalla. Toimimme vuonna 2019 päivitetyn yhdenvertaisuusohjelmamme antamien suuntaviivojen mukaisesti sekä päivitämme vastuullisuusohjelmakokonaisuutemme. Edistämme jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti mm. jatkamalla yhteistyötä Et ole yksin -palvelun kanssa ja parantaen seurojen tietoisuutta palvelusta sekä heidän oman toimintansa riskikohdista.

Seurakehityksessä otamme seuraavat askeleet seuroilta saamamme palautteen huomioiden. Laajennamme ja uudistamme seurakehityksen toimintatapaa ja kehitämme verkkotyövälineitä. Tavoitteenamme on edelleen lisätä seurakehitys.fi-itsearvioinnin verkkotyövälinettä käyttävien seurojen määrää. Edistämme seurajohtamisen kehittämistä ja osaamista käynnistämällä toiminnanjohtajien verkoston sekä Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Jatkamme digitaalisten järjestelmien kehitystyötä ja otamme Suomisportin seurapalvelun käyttöön. Uudistamme verkkosivualustamme ja verkkosivujemme rakenteen, sisällön ja ilmeen siten, että uudistetut verkkosivumme ovat aiempaa selkeästi käyttäjäystävällisemmät, toimivat kaupallisesti paremmin sekä vahvistavat lajin positiivista mielikuvaa.

Uudistamme saamamme palautteen perusteella valmennuskoulutustamme, mm. SBV1-tason koulutuksen, ja päivitämme koulutusten sisällöt lajin valmennuslinjan mukaisiksi. Lisäämme tietoisuutta koulutusmahdollisuuksista viestimällä niistä entistä paremmin – tavoitteenamme on kasvattaa koulutusten osallistujamääriä.

SSBL Salibandy Oy keskittyy jatkossa Salibandyliigan myyntiin ja markkinointiin. Siksi maajoukkueiden ja Salibandyliiton muiden palveluiden tuotteistaminen sekä sponsorihankinta ja markkinointi siirtyvät liiton vastuulle, ja käynnistämme tämän toiminnan kevään 2020 kuluessa.

Vuosi huipentuu joulukuussa miesten MM-kisoihin, jotka ovat vuoden suurin kansainvälinen huippu-urheilutapahtuma Suomessa. Meille MM-kisat ovat paljon enemmän kuin sarja huippupelejä. Tavoitteenamme on toteuttaa ennennäkemättömän hieno tapahtuma ja saada paikan päälle kisoihin yli 100 000 katsojaa. Toteutamme ainutlaatuisen ”kisamatkan” kaikille sidosryhmille sekä vahvistamme salibandyn lajimielikuvaa ja kasvatamme harrastajamääriä. Yhdessä seurojen kanssa hyödynnämme MM-kisojen aikaansaamaa näkyvyyttä ja nostetta konkreettisin toimenpitein sekä kisamatkalla että MM-kisojen aikana ja jälkeen.  

Kari Lampinen
Toiminnanjohtaja  

Jaa artikkeli