Miesten Salibandyliigassa pelataan mestaruudesta jo 33. kerran

Miesten ja naisten Salibandyliigat starttaavat viikonloppuna, ja ennakkotunnelmiin pureudutaan torstaiaamuna Helsingissä ja suorana verkossa.

Salibandyliigan 33. kausi alkaa sunnuntaina 16. syyskuuta kuudella ottelulla, ja ennakkotunnelmia nautitaan torstaina suorassa lähetyksessä ISTV:ssä ja Salibandyliiton YouTube-kanavalla. Samalla esitellään runkosarjan nettilähetykset ja kerrotaan kampanjasta tyttösalibandyn kehittämiseksi.

Miesten Salibandyliigan kausi 2018 – 2019 alkaa sunnuntaina 16. syyskuuta kuudella ottelulla, ja runkosarjan päätöskierros pelataan 2.3. Runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1.-8. jatkavat pudotuspeleihin. Runkosarjan viimeinen putoaa Divariin ja joukkueet sijoilta 12.-13 pelaavat putoamiskarsintasarjan, jonka hävinnyt karsii liigapaikasta Divarin finaalin hävinnyttä joukkuetta vastaan. Salibandyliigasta putoaa joka kausi vähintään yksi joukkue. Divarin finaalien voittaja nousee Salibandyliigaan.

Katso runkosarjan otteluohjelma

Miesten Salibandyliigassa pelaavat

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
Happee, Jyväskylä
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
LASB, Lahti
Nokian KrP
Oilers, Espoo
OLS, Oulu
SPV, Seinäjoki
Steelers, Hämeenlinna
TPS, Turku
Welhot, Kuopio
Westend Indians, Espoo

Mestaruutta puolustaa kolme perättäistä kultaa voittanut Classic, joka viime kevään tällä erää viimeisessä Superfinaalissa löi Happeen 6-2. Pronssiottelussa kohtasivat ensi kertaa välieriin selvinneet Nokian KrP ja Westend Indians, ja se päättyi nokialaisten mitalijuhliin. Salibandyliigasta putosi suoraan raumalainen SalBa, jonka tilalle nousi Divarin mestarina Karhut Porista.

Naisten Salibandyliiga starttaa lauantaina, ja sarjassa pelaa 10 joukkuetta. Mestaruudesta pelataan 31. kerran. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1.-3. (sijoitussarja A), ja 4.-6. (sijoitussarja B) pelaavat kolmen joukkueen ryhmissä kaksinkertaisen sarjan ratkaistakseen ryhmän lopulliset sijoitukset. Sijoitussarjoihin runkosarjan pisteet jäävät voimaan. Joukkueet runkosarjan sijoilta 7.-10. pelaavat pudotuspelikarsinnat paras viidestä -järjestelmällä siten että 7 vs. 10. ja 8. vs 9. Otteluparien voittajat jatkavat pudotuspeleihin ja hävinneiden kausi päättyy. Pudotuspelikarsinnan voittaneet joukkueet lunastavat samalla paikkansa kauden 2019-20 naisten Salibandyliigan A-sarjaan (8 joukkuetta) kun taas hävinneet pelaavat B-sarjassa (8 joukkuetta).

Runkosarjan otteluohjelma

Naisten Salibandyliigan joukkueet:

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
Koovee, Tampere
NST, Lappeenranta
Pelicans SB, Lahti
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
SSRA, Oulu
TPS, Turku
ÅIF, Sipoo

Hallitseva Suomen mestari on SB-Pro, joka voitti huhtikuussa pelatussa Superfinaalissa Classicin 3-2. Superfinaali pelattiin Helsingissä Hartwall Areenalla ja naisten finaalia seurasi paikan päällä yli 5 000 katsojaa. Pronssille sijoittui EräViikingit, joka kaatoi pronssiottelussa porvoolaisen PSS:n jatkoajalla 4-3.

Salibandyliigan ottelulähetykset nähdään Ruudussa ja ISTV:ssä: Lue lisää lähetyksistä

Viime kaudesta poiketen saa varsinaisella peliajalla saavutetusta voitosta kolme (3) pistettä ja häviöstä nolla. Jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa saavutetusta voitosta saa kaksi (2) pistettä ja hävitystä yhden (1). Jatkoajat pelataan nyt varsinaisen peliajan tapaan viidellä viittä vastaan. Lue lisää täältä.

Muutoksia on myös pelisäännöissä, esimerkiksi rangaistuslaukauksen suorittamistapaa on väljennetty eikä päällä pelaamisesta enää saa jäähyä. Lue lisää sääntömuutoksista.

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli