Miesten maajoukkueen MM2024-projekti alkaa - tässä toukokuun leirille kutsun saaneet

Miesten maajoukkueen valmennus päävalmentaja Esa Jussilan johdolla on valinnut pelaajat 18.–19.5. pidettävälle leirille Eerikkilään. Mukana on neljä maalivahtia ja 26 kenttäpelaajaa. Alkavan projektin tähtäimessä siintävät MM-kisat Ruotsin Malmössä joulukuussa 2024.

Toukokuun-leiri on salibandymiehille ensimmäinen tapahtuma sitten viime vuoden marraskuun MM-kisojen ja ensimmäinen tapahtuma, jonka pelaajavalinnat on tehnyt uusi miesten maajoukkueen valmennus.

Lue myös:
Esa Jussila on seuraava miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja – kokonaisuus ratkaisi
Miesten maajoukkueen uusi valmennus koossa – tässä Esa Jussilan tiimi

Vuoden alussa aloittanut maajoukkueen valmennus seurasi tiiviisti päättyneen kauden F-liigaa ja etenkin kevään pudotuspelejä.

– Pudotuspeleistä kaikkiensa jäi positiivinen kuva. Niiden päätteeksi saatiin kokea upea finaalisarja, jossa kohtasi kaksi eri tavalla peliä lähestyvää joukkuetta, ja kumpikin pystyi ajoittain laittamaan toisen siltaan, luonnehtii Esa Jussila.

Finaalijoukkueiden osalta KrP miellettiin hyökkääväksi ja TPS puolustavaksi.

– Peli-identiteetiltään asia voi olla näin, mutta huippujoukkueiden kyseessä ollen tällaiset rajanvedot ovat aika häilyviä. Nokia osasi myös puolustaa ja TPS liikuttaa palloa todella hyvin.

Pudotuspeleissä onnistuminen näkyykin leiriryhmässä laajalti. F-liigan finaalijoukkueista (TPS ja Nokian KrP) leirikutsun sai 13 pelaajaa, mutta mukana on edustus yhteensä kymmenestä seurasta. Myös Ruotsista ja Sveitsistä.

Mitkä kriteerit valinnoissa erityisesti painottuivat?

– Pelaajien pitää tukea maajoukkueen pelitapaa. Varsinkin puolustajien osalta isoina asioina ovat pallollinen osaaminen, kyky nostaa jalalla, syöttötaito. Kaiken kaikkiaan pelaajan kyky olla aktiivinen ja aloitteellinen pallollisessa pelissä, kun hyökätään viisikkona. Puolustusta tietenkään unohtamatta. Tiivistetysti tällaiset asiat varmaan näkyvätkin nyt valitussa ryhmässä.

Maajoukkueen edellinen tapahtuma oli viime vuoden MM-kisat, jonka jälkeen uusi valmennus on aloittanut ja tulevalla leirillä on mukana uusia ja uudehkoja pelaajia maajoukkueympäristössä. Toukokuun leirillä salibandy onkin Esa Jussilan mukaan ohjelmassa pikemmin keskusteluissa kuin kaukalossa.

– Tällä leirillä urheiluvarusteet ovat mukana, mutta salibandymailoja ei tarvita. Ensimmäinen juttu leirillä on, että ryhdymme määrittämään joukkueen yhteisiä arvoja ja linjoja jatkoa ajatellen. Kun näitä asioita määritetään yhdessä staffin ja pelaajien kesken, silloin on myös helpompi vaatia sitoutumista. Ja ylipäätään keskitymme toisiimme tutustumiseen. Pikkuhiljaa ryhdytään rakentamaan luottamussuhteita pelaajien ja valmennuksen välille. Toki pelillisiä asioita katsotaan myös, mutta ei mennä vielä yksityiskohtiin.

Kesäkuussa miesten maajoukkueella ja U23-miehillä on yhteisleiri jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan. Syyskuun alussa ensimmäiset pelitapahtumat, kun vastaan juoksee Ruotsi kahdesti Vantaan Energia Areenalla. Marraskuussa odottaa EFT-turnaus (Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki) Ruotsissa.

Mitä tavoitteita maajoukkueella on loppuvuodelle?

– Valmennus on uusi monelle pelaajalle ja moni pelaaja uusi valmennukselle, vaikka yhteyttä pelaajiin on pidetty. Luottamuksellisen, positiivisen ja turvallisen ilmapiirin luominen, jossa urheilijan on hyvä suorittaa, on ensiarvoisen tärkeää alkuvaiheessa. Tämän päälle ryhdytään tuomaan pelillisiä asioita pala palalta kärsivällisesti.

– Kesäkuun-leirillä näemme enemmän potentiaalisia pelaajia kerralla ja saadaan laadukkaat keskinäiset harjoituspelit aikaiseksi. Maaotteluita tänä vuonna on viisi. Pelillisenä tavoitteena näissä on, että pelaajat sisäistävät pelitapaamme ja pystyisimme esittämään maajoukkueen identiteetin näköistä peliä, päävalmentaja summaa.

Miesten maajoukkueen ohjelma 2023
18.-19.5. MM2024-projektin startti, Eerikkilä
18.-20.6. kesäleiri, Eerikkilä
1.-2.9. Ruotsi-ottelut, Vantaa
8.-12.11. Euro Floorball Tour, Ruotsi

Eerikkilän-maajoukkueleirille kutsutut 18.-19.5.2023

Maalivahditikänykyinen seurakasvattajaseura
Fälden Oskari22TPSTPS
Laakso Markus28HappeeTapanilan Erä
Strandberg Santtu32Växjö Vipers, SWETapanilan Erä
Tuomala Miro27Nokian KrPHappee
Kenttäpelaajat
Ahola Juuso19Nokian KrPKarhut
Astala Aaro26Esport OilersPakilan Visa
Hakanen Riku21Nurmon JymyWoodcutters
Jonaeson Nico28Nokian KrPSCH
Junkkarinen Jonne32HappeeFC Vaajakoski
Kailiala Miko30TPSSBS Lieto
Kainulainen Justus24Esport OilersHollolan Urheilijat -46
Karvonen Valte25OLSSSRA
Kovanen Joonatan23Nokian KrPTaipalsaaren Kisa
Laakso Mikko24Nokian KrPSCH
Laine Olli27TPSSB Naantali
Laitila Alpo20ClassicClassic
Lastikka Ville27ClassicLopen Floorball Team
Lehkosuo Otto26Floorball Köniz, SUIPakilan Visa
Mäkinen Miska26Nokian KrPTikkurilan Tiikerit
Niemelä Jere22TPSSaiPa
Ojala Tuomas22TPSSB Naantali
Rantala Joona24Nokian KrPTaipalsaaren Kisa
Salin Eemeli33ClassicUusikaupunki Basket
Salmi Markus22HappeeSSV
Salo Nico29ClassicClassic
Sikkinen Eetu25ClassicClassic
Sipronen Markus25HappeeSC Top
Tykkyläinen Konsta24ClassicPirkkalan Pirkat
Veikkola Matias27Esport OilersOLS
Vesterinen Waltteri20TPSTPS
Jussila Esapäävalmentaja
Vartiainen Anttivalmentaja
Isomäki Jorivalmentaja
Ihme Jarnomv-valmentaja
Kilpikoski Juusohuoltaja-fysio
Haapalainen Arihuoltaja-hieroja
Oksanen Jarijoukkueenjohtaja

Jaa artikkeli