Lounas ja pelit 12 eurolla - O2-Jyväskylän lounassalibandyringissä harrastaa yli 400 aikuista

Jyväskyläläinen salibandyseura O2 kokoaa aikuisharrastajat yhteen lounaan ja pelien äärelle Liikuntakeskus Buugiin. Ryhmä toimii aktiivisesti kolmena arkipäivänä ja myös viikonloppuisin löytyy pelivuoroja innokkaimmille harrastajille. 

Hyvä ruoka ja vielä parempi salibandymatsi tuttujen kavereiden kanssa. Jyväskyläläinen salibandyseura O2 on järjestänyt lounassalibandyryhmiä jo neljän vuoden ajan ja ryhmä kokoontuu kolmesti viikossa: tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 11-12. Myös viikonloppuisin on tarjolla pelivuoroja. Lounasalibandyvuorot järjestetään Liikuntakeskus Buugissa, Jyväskylässä ja toiminta on tarkoitettu kaikille yli 16 vuotiaille. Lounassählyryhmät ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi ja mukana onkin yli 400 jäsentä, joista 50 käy aktiivisesti. Toiminta toimii kertamaksulla eli sitoutumista ei vaadita.

-Aikuiset harrastepelaajat osallistuvat sen mukaan, miten pelit sopivat viikon työkalenteriin ja muun elämän aikatauluihin. Harrasteryhmät eivät sido osallistujia, vaan mukaan saa tulla silloin kuin itse pääsee. Pelaajat ole yhtä sitoutuneita toimintaan kuin kilpapuolella, avaa O2-toiminnanjohtaja Krista Karhunen aikuisten harrastepuolen piirteitä ja jatkaa:

-Lisäksi harrastepuolella kustannukset ovat pienemmät. Kertamaksusta saa alennusta liittymällä seuran jäseneksi ja tällöin saa myös seuran edut käyttöönsä, mutta sitä ei vaadita.

Jyväskyläläinen Teijo Hänninen, 55, on aktiivinen lounassalibandyryhmän pelaaja ja käy viikon kaikilla pelivuoroilla. Salibandyn Teijo on aloittanut jo lapsena ja nykyään vapaa-aika kuluu salibandyn, hiihdon ja kuntosaliharjoittelun merkeissä.

-Salibandy antaa arkeeni jaksamista ja energiaa. Teen vuorotöitä, mutta lounassalibandyvuorot sopivat hyvin päivän aikatauluihin, päivästä riippumatta.

Teijo aloitti aikuisten lounassalibandyryhmän kaverin vinkkauksesta ja innostui peleistä, konseptista ja kivoista pelikavereista. Peleissä on aina porukkaa ja pystyssä on joka kerta hyvät pelit. Sitoutumista ei vaadita eli ilmoittautuminen Nimenhuudossa riittää.

-Harrastaminen on niin tärkeää myös aikuisiällä. Se tuo hyvinvointia arkeen todellakin, kertoo Teijo harrastamisen tärkeydestä.

Lisätietoja O2-Jyväskylän lounassählystä ja aikuisten harrastemahdollisuuksista löytyy täältä.

Lounassalibandyryhmä.
Lounassalibandyryhmä.

Aikuisten harrastustoiminta

Aikuisten harrastustoimintaa järjestetään ympäri Suomen eri seuroissa. Konsepteja on käytössä laidasta laitaan: pappa-sählyä, kävelysählyä, lounasvuoroja sekä Syke-salibandyä. Kaikkia yhdistää kuitenkin se, että liikunta on matalan kynnyksen toimintaa ja siinä on vahva sosiaalinen ulottuvuus.

Liikkuja – haluaisitko mukaan harrastamaan? Kysy alueesi toiminnasta paikalliselta salibandyseuralta, kaupungin liikuntatoimelta tai voit olla yhteydessä myös meidän aikuisten harrastevastaava Eeva Wellingiin – joka auttaa sinua ryhmän löytämisessä (yhteystiedot alla).

Seura – miten aloittaa aikuisten harrastetoiminta tai ryhmä?

1 Aloita miettimällä kohderyhmä, esimerkiksi: aikuiset työikäiset, seniorit tai junioripelaajien vanhemmat?
2 Missä toimintaa järjestetään? Pohdi tila myös kohderyhmän näkökulmasta: mihin harrastajat pääsevät helposti ja mihin aikaan?
3 Kuka vastaa ja ohjaa toimintaa? Millainen hinnoittelu? Mikä on toiminnan kohderyhmälle sopiva konsepti? Lainavarusteet? Ja muut käytännön järjestelyt.
4 Miten toimintaa markkinoidaan: missä ja miten?
5 Kysy apua – Salibandyliiton Eeva Welling auttaa mielellään ryhmän perustamisessa.

Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.

Jaa artikkeli